Αντώνης Δελώνης Ο εκπαιδευτικός ο λογοτέχνης ο άνθρωπος

Περιγραφή
Ένας επετειακός τόμος, όπως είναι αυτός εδώ, αφιερωμένος στο έργο και την προσωπικότητα ενός λογοτέχνη, έχει πολλαπλή σημασία, τόσο για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται όσο και για την ελληνική γραμματεία. Κυρίως αποτελεί μια πολυεδρική και πολυφωνική αποτίμηση του συγγραφικού έργου, ώστε ο αναγνώστης να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του συγγραφέα. Ο Αντώνης Δελώνης ανήκει στους πληθωρικούς και πολυγραφότατους συγγραφείς, αφού δεν αγαπήθηκε μόνο από τη μούσα της ποίησης, την Κλειώ, αλλά από όλες τις μούσες. Και μοίρασε το ταλέντο του σε όλες, γράφοντας ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά, μελέτες και κριτική για τη λογοτεχνία (ιδιαίτερα για την παιδική και νεανική λογοτεχνία), και την παιδαγωγική. […]
(Β. Δ. Αναγνωστόπουλος, από τον πρόλογο)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου Λότη, Κοζανιτά Χρύσα, Ράπτης Παναγιώτης Γ., Σαλπαδήμου Νίκη, Μαλαφάντης Κωνσταντίνος Δ., Ηλία Ελένη Α., Βαρελλά Αγγελική, Κανάβα Ζωή Β., Αναγνωστόπουλος Βασίλειος Δ., Καραγιάννης Θανάσης Ν., Παπαδάτος Γιάννης Σ. λέκτορας Παν. Αιγαίου, Μπάρτζης Γιάννης Δ.
Επιμελητής : Καραγιάννης Θανάσης Ν.
Εκδότης : Νέος Αργοναύτης
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN :
Σελίδες : 205
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Λογοτέχνες, Έλληνες, Παιδική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.47 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.