Αντίο Ιστανμπούλ

Περιγραφή

Η Ετζέ «αυτοεξορίζεται» από την Πόλη στο Λονδίνο, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον τυραννικό πατέρα της και από τον αδιέξοδο έρωτα του Ταμέρ. Αλλά η ζωή της εκεί δεν είναι ονειρική όπως τη φανταζόταν: η νέα γυναίκα αναγκάζεται να ζήσει σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, στο περιβάλλον των μεταναστών συμπατριωτών της. Όλα όσα πάσχιζε ν’ αφήσει πίσω της τη στοιχειώνουν και πάλι. Πλένοντας πιάτα σ’ ένα φτηνό σουβλατζίδικο του Λονδίνου, την Ετζέ κατακλύζουν ξαφνικά οι αναμνήσεις από τον Αρμένιο παππού της. Μετανάστης ο ίδιος, αναγκάστηκε ν’ αρχίσει κι αυτός από το μηδέν. Στις δικές του τρυφερές ιστορίες βρίσκει την αγάπη, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά της ζωής. Η Esmahan Aykol μας ταξιδεύει στα σοκάκια του Βαν, της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου, αλλά και στις φτωχογειτονιές των μεταναστών του Λονδίνου, ανασύροντας από το ανατολίτικο παρελθόν της συνήθειες, συμπεριφορές, γεύσεις και μυρωδιές.

Η Εσμαχάν Αϊκόλ γεννήθηκε το 1970 στην Αδριανούπολη και σπούδασε Νομικά στην Κωνσταντινούπολη. Στα φοιτητικά της χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Σοκάκ». Αργότερα συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Γκιουνές» και «Ραντικάλ». Σήμερα μοιράζει τις μέρες της ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και στο Βερολίνο, όπου κάνει τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Humboldt.

Συγγραφέας : Aykol Esmahan
Μεταφραστής : Ζαράγκαλης Θάνος
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-218-622-4
Σελίδες : 352
Σχήμα : 21χ12
Κατηγορίες : Τουρκική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Εν Πλω

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.