Αντίκες Αρτίν και "νατύρ μορτ"

Περιγραφή

Άσπρο στουπέτσι σε πανί κρατώντας, σε στρατώνα των φαντασμάτων, σώματα ιδανικά περιπλανώνται με την υγρασία του βραδινού μπάνιου. Κοντά παντελόνια χακί κείτονται τώρα αδειανά και άμορφα πάνω σε οπλοβαστούς. Ακουμπούν αμίλητοι σε κρεβάτια διώροφα, εσώρουχο φορώντας χασεδένιο. Λευκές γκέτες, λευκές ζώνες και πιστολοθήκες κούφιες, ολόλευκες κι ετούτες, που θα στεγνώσουν σε χρόνο ανύποπτο, μ’ όλη την αναίδεια της ταυτότητάς τους, πλάι σε σώματα θρεμμένα με όσπρια και κρασί. Σοκολάτα πικρή, μισοφαγωμένη, που του ‘φερε απόψε, προσκεφαλάδι ανάμεσά τους. Αργά, ξημέρωμα θα παραιτηθούν, μ’ ένα σταυρουδάκι γυρτό πάνω σε στήθη παλλόμενα κι ένα μοσχοκάρφι σ’ άσπρα δόντια, που ξεχάστηκε απ’ τη βόλτα του απογεύματος και παίζει ακόμα.

Ο Γ. Κ. Μητρογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Π. Ακαδημία Ιωαννίνων και αργότερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ως αυτοδίδακτος εικαστικός, έχει πραγματοποιήσει, από το 1985 μέχρι σήμερα, αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Καλύβια Αττικής, στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Συγγραφέας: Μητρογιάννης Γ. Κ.
Εκδότης: ΑΩ Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-9484-63-3
Σελίδες: 40
Σχήμα: 24×13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.30 €