Ανθρώπινοι τύποι και το εννεάγραμμα

Περιγραφή
Η Ζάννος προσεγγίζει την ανθρώπινη τυπολογία από μία πολύπλευρη οπτική εθνολογική, θρησκευτική και επιστημονική. Αναφέρεται στην ομηρική εποχή, στο ολύμπιο πάνθεο, την μεσαιωνική αστρολογία, την καμπάλα, την ψυχολογία -στον Γιουγκ και τον Πιαζέ- την αστρονομία και καταλήγει, ενώνοντας όλα αυτά, με το σύστημα του τέταρτου δρόμου.
Το βιβλίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως, όμως το στοιχείο που πιστεύουμε ότι κάνει αυτή τη μελέτη μοναδική στο είδος της, είναι η προσπάθεια ανακάλυψης στον άνθρωπο, του τι βρίσκεται πίσω από αυτές τις αυτόματες εκδηλώσεις της τυπολογίας τους. Και αν κάτι υπάρχει, πώς μπορεί να το διαχωρίσει και να το χρησιμοποιήσει για την αυτογνωσία του και για ένα επίπεδο ύπαρξης, πέραν αυτού του μηχανικού, που βιώνει καθημερινά.
Το βιβλίο συμπληρώνεται με φωτογραφίες ελλήνων και ξένων, απλών αλλά και διάσημων προσωπικοτήτων, έτσι που να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναγνωρίσει εύκολα τον τύπο του.Η Suzan Zannos γεννήθηκε στη Μιννεσότα και μεγάλωσε στην Αϊόβα, δούλεψε στη Λιθουανία, έζησε στην Ελλάδα, και τώρα ζει στην Καλιφόρνια. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της πολιτείας της Αϊόβας και την πολιτεία της Αριζόνας, και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στη συνέχεια δε, δίδαξε την αγγλική γλώσσα σε κολέγια για πολλά χρόνια. Όλη τη ζωή της ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων που έχουν σχέση με ποίηση και πεζογραφία καθώς και με ταξιδιωτικά άρθρα, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε διάφορα φιλολογικά περιοδικά, όπως “Transitions Abroad”, “Greek Accent”, “The Athenian”, “East Sider”, “Northwest” και είναι επίσης η συγγραφέας του “Trust the Liar”.

Συγγραφέας: Zannos Suzan
Μεταφραστής: Κιούση Χρυσάνθη, Αραποστάθη Μαρία
Επιμελητής: Αραποστάθη Μαρία
Εκδότης: Πτερόεσσα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7982-22-3
Σελίδες: 321
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αστρολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 23.70 €