Ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις

Περιγραφή
Ο Μιχάλης Σαλεσιώτης γεννήθηκε στο Ναύπλιο Αργολίδος το 1944. Μετά το εξατάξιο γυμνάσιο και αφού τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, σπούδασε Διοίκηση και Οργάνωση Τουριστικών Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα ξενοδοχεία στη Λωζάννη Ελβετίας απ’ όπου έλαβε μετά επτά εξάμηνα σπουδών το ομώνυμο Δίπλωμα.
Στη συνέχεια εργάστηκε επί σειρά ετών σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ως σερβιτόρος, μπάρμπαν, υποδοχή, τμήμα προμηθειών, τμήμα ελέγχου τροφίμων και ποτών αποκτώντας μεγάλη εμπειρία.
Διετέλεσε Διευθυντής σε μεγάλα και μεσαία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως το “King Minos”, “Siagas Beach”, “Kerkira Golf regency”, “Oscar”, “Nissaki Beach” και “Salina”.
Από το 1978 έως το 1988 εργάστηκε ως Τουριστικός Πράκτορας ανοίγοντας ιδιόκτητο γραφείο Γενικού Τουρισμού στην Κέρκυρα με την ονομασία “Odyssia Tours”.
Εργάσθηκε επίσης επί σειρά ετών ως εποχιακός καθηγητής Τεχνικών Mαθημάτων, στη Σ.Τ.Ε. και από το 1983 έως σήμερα είναι μόνιμος Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων Τουρισμού στο εκπαιδευτήριο της Σ.Τ.Ε. της Κέρκυρας. Από το 1997 είναι αναπληρωτής διευθυντής του παραπάνω εκπαιδευτηρίου.
Ασχολείται συνεχώς με την Τουριστική Εκπαίδευση, παρακολουθεί τις Τουριστικές εξελίξεις και λαμβάνει μέρος σε πολλά σεμινάρια “οργάνωσης-διοίκησης” και “λειτουργίας” ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Επίσης δίδαξε επί σειρά ετών ανάλογα μαθήματα σε Κ.Ε.Κ. Τέλος, έχει κάνει πάρα πολλές εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια τουριστικού περιεχομένου.
Γνωρίζει άριστα τη Γαλλική και Αγγλική γλώσσα και έχει πολύ καλή γνώση της Γερμανικής.
Είναι μέλος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Τεχνικών Μαθημάτων. Έχει συγγράψει αρκετά δοκίμια και βιβλία.

Συγγραφέας: Σαλεσιώτης Μιχάλης Π.
Εκδότης: Interbooks
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-390-066-4
Σελίδες: 190
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εργασία και εργαζόμενοι, Διοίκηση και οργάνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.17 €