Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Ξένοι συγγραφείς

Περιγραφή
Το “Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων, ξένοι συγγραφείς”, επιχειρεί να παρουσιάσει τη διαδρομή του θεάτρου από το ρωμαϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο του εικοστού αιώνα. Απευθύνεται ως “θεατρικός χάρτης” στο ευρύ κοινό αλλά και ως “πρακτικό βοήθημα” στους σπουδαστές και μετόχους της δραματικής τέχνης.
Υπηρετώντας αυτόν το στόχο εντάχθηκαν κατά χρονολογική σειρά εισαγωγές στα ιστορικά και καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά των αναφερόμενων περιόδων.
Ακουλουθεί βιογραφικό σημείωμα των συγγραφέων από τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν οι μονόλογοι. Σε αυτά τα βιογραφικά σημειώματα καταγράφηκε, κατά το δυνατόν, η εργογραφία των συγγραφέων καθώς και τα ονόματα των μεταφραστών, που η εργασία τους έχει εκδοθεί και είναι προσβασιμή στο κοινό. Αμέσως μετά δίνεται η ταυτότητα του έργου, το είδος του, ο αριθμός των πράξεων και των προσώπων που μετέχουν σε αυτά συνολικά, αλλά κατά φύλο και τέλος μια σύνοψη της υπόθεσής του. Έπονται οι μονόλογοι και τελικά παρέχονται σε σημειώσεις τα στοιχεία και των άλλων μεταφράσεων του ίδιου έργου που έχουν κυκλοφορήσει.
Τέλος, παρατίθενται πίνακες αλφαβητικών ευρετηρίων των συγγραφέων και των έργων κατά τον αριθμό των πράξεων που συμπεριλαμβάνονται στο “Ανθολόγιο”.Η Ειρήνη Κανακάκη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ακολούθησε θεατρικές σπουδές στο Atelier Υποκριτικής του Κέντρου Λαϊκού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών (του Γ. Θεοδοσιάδη). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολείται με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας του θεάτρου, της τέχνης και της τεχνικής της δημιουργικής γραφής, με την πρωτότυπη γραφή, τη διόρθωση, την επιμέλεια και τη μετάφραση κειμένων. Το 2010 εγκρίθηκε η εκπόνηση διδακτορικής της διατριβής στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Τμήματος Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πρωτότυπα θεατρικά της έργα έχουν παρασταθεί στην Αθήνα και την επαρχία, εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί, ή εκδοθεί: η δραματική κομεντί διασκευασμένη σε νουβέλα “Άσε με να καπνίσω το δάκρυ σου” (εκδ. “Πλέθρον”, 1996), το δραματικό μονόπρακτο “Το τελευταίο επουράνιον άρωμα”, στο θέατρο Χυτήριο, 2007, η πολιτική παρωδία “7 συγγραφείς κάνουν βαρελάκια στους τάφους τους”, Πορφύρα, 2008.

Φορέας: Κανακάκη Ειρήνη
Επιμελητής: Κανακάκη Ειρήνη
Συγγραφέας: Κανακάκη Ειρήνη, κ.ά.
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-385-321-6
Σελίδες: 766
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θέατρο – Ιστορία, Θεατρικά έργα – Συλλογές
Σειρές: Παγκόσμιο Θέατρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 51.44 €