Ανθολογία σύντομου διηγήματος

Περιγραφή
Συγγραφείς του τόμου:
Καλλιόπη Αναστασάκη, Ελένη Αναστασοπούλου, Λίνα Βαλετοπούλου, Μαρία Γκέκη, Αννα Μαρία Γραμμένου, Ελευθερία Καζάκη, Αννα Κακουλλή, Εύα Κατσιαούνη, Μαίρη Κολοβού, Σόφη Μιχαηλίδου, Αρτέμης Μούλος, Ελβα Μπιρπανάγου, Ειρήνη Οντόγκ Κατωπόδη, Σταύρη Παπαλεξοπούλου, Αλεξάνδρα Πιπλικάτση, Μαρίνα Πογιατζιάν, Κωστής Στεφόπουλος, Σοφία Στέλλα Σώσειλου, Μάχη Τζαβέλλα, Γεωργία Τσολάκη, Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου.
Το ανθολόγιο διηγήματος έχει μια πρωτοτυπία και μια πρωτιά. Οι είκοσι ένας συγγραφείς που περιλαμβάνονται σ’ αυτό δεν επιλέχτηκαν με κάποιον λογοτεχνικό κανόνα ή κανόνα της αγοράς -αν συμφωνήσουμε ότι υπάρχει ικανή παραγωγή και κριτική διηγήματος ή αγορά διηγήματος για να διαμορφώσει κανόνες- αλλά επιλέχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη δύο εντελώς ρηξικέλευθες παραμέτρους για τα ελληνικά λογοτεχνικά πράγματα: Όλοι οι συγγραφείς του τόμου έχουν παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη εκδώσει τα δικά τους βιβλία ενώ κάποιοι ετοιμάζονται να το κάνουν.
Όλοι τους ασκήθηκαν, για περισσότερο από έναν χρόνο, όχι μόνο γιατί το επέλεξαν αλλά γιατί όλους τούς διέκρινε εξαρχής κάποιο ταλέντο και πολλή διάθεση, πράγματα πάνω στα οποία βασίστηκα ως συγγραφικός τους «μέντορας», επιτρέψτε μου να σημειώσω όχι μόνο ως συγγραφέας αλλά και ως υποψήφιος διδάκτορας στη δημιουργική γραφή, επιδιώκοντας να τα καλλιεργήσω εντατικά και κατά το δυνατό επιστημονικά. Σκοπός ήταν, κατ’ αρχάς να μην χάσει κανένας τους τίποτε από το ταλέντο του και τον αυθορμητισμό του στη γραφή, αλλά αντίθετα να ενδυναμώσει την προσωπική του λογοτεχνική φωνή με αυστηρή εξειδικευμένη και συστηματική άσκηση. Όλοι οι συγγραφείς του ανθολογίου, πέρα από το ό,τι έχουν καταφέρει έως σήμερα, πρώτες εκδόσεις, συμμετοχές σε συλλογές, διακρίσεις σε διαγωνισμούς, δημοσιεύσεις σε περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν εμπρός τους την προσωπική τους πορεία, είτε την οργανώνουν είτε την ονειρεύονται.
(απόσπασμα από την Εισαγωγή του συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτίδη)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Παναγιωτίδης Γιώργος
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-81406-1-7
Σελίδες : 376
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα – Συλλογές
Σειρές : Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.