Ανθολογία κοινωνικών βυζαντινών και μεταβυζαντινών μελοποιών

Περιγραφή
Οι εκδόσεις «Ηχάδιν» παρουσιάζουν στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό την σειρά: «Ανθολογία Κοινωνικών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μελοποιών». Πρόκειται για ένα εκδοτικό εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στα ψαλτικά βοηθήματα, παρουσιάζοντας εκλεκτά μουσικά κείμενα από χειρόγραφους κώδικες.
Στα «Κοινωνικά της Εβδομάδος και των Προηγιασμένων» τ. Γ΄ [υπό έκδοση οι τ. Α΄ & Β΄ τόμος (Κοινωνικά των Κυριακών) και ο τ. Δ΄ (Κοινωνικά του Ενιαυτού)] εκδίδονται με άρτιο επιστημονικό τρόπο για πρώτη φορά άγνωστες -ακόμα και στους ειδικούς- συνθέσεις σπουδαίων μελοποιών της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής μελοποιΐας (Ιωάννης Κουκουζέλης, Μανουήλ Χρυσάφης, Νικηφόρος Ηθικός, Μπαλάσιος ιερεύς κ.α.), διευρύνοντας τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες της ψαλτικής κοινότητας και σμιλεύοντας έτσι τη μουσική έκφραση της λατρείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συγγραφέας : Σαλτερής Βασίλειος, Σιάφης Εμμανουήλ, Καζίλας Χρήστος
Εικονογράφος : Τσόλια Αιμιλία
Εκδότης : Ηχάδιν
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 979-0-9016024-0-3
Σελίδες : 253
Τόμος : 3
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παρτιτούρες, Εκκλησιαστική μουσική, Μουσική, Βυζαντινή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.