Ανεξερεύνητη Χίος

Περιγραφή
Στο Αιγαίο υπάρχουν ακόμη νησιά που έχουν γλιτώσει από την άναρχη τουριστική ανάπτυξη. Η Χίος, οι Οινούσες και τα Ψαρά είναι τρεις τέτοιοι νησιωτικοί παράδεισοι, γεμάτοι υπέροχα τοπία, ερημικές παραλίες και μοναδικής ομορφιάς και αξίας πολιτιστικούς θησαυρούς. Ένα ταξίδι σήμερα σε αυτά τα νησιά είναι μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία.
Έπειτα από εξαντλητική επιτόπια έρευνα και μελέτη των πηγών οι εκδόσεις Road παρουσιάζουν στους απαιτητικούς ταξιδιώτες έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για τη Χίο και τα γειτονικά νησιά Οινούσες και Ψαρά. Στις σελίδες του περιγράφονται άγνωστες διαδρομές στα νησιά, ξεχασμένα χωριά με ολοζώντανες παραδόσεις, αρχαιολογικοί χώροι που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, κρυμμένα αξιοθέατα και μνημεία που προσπερνούν οι βιαστικοί ταξιδιώτες των διακοπών. Οι διαδρομές συνοδεύονται από ένα πλήθος πρακτικές και ιστορικές πληροφορίες, συμβουλές και μικρά μυστικά ώστε να γίνουν προσιτά σε κάθε ταξιδιώτη αυτά τα πανέμορφα αιγαιοπελαγίτικα ελληνικά νησιά.
Ο Αντώνης Ιορδάνογλου γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Τελειώνοντας το Λύκειο έκανε το πρώτο του μεγάλο ταξίδι μέχρι το Ηράκλειο στην Κρήτη, όπου και έμεινε για να σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο. Μέχρι να πάρει το πτυχίο του είχε οργώσει με τη μοτοσυκλέτα του όλο το νησί. Μετά από σπουδές γραφιστικής στη σχολή Βακαλό και μετά από άλλα χιλιόμετρα ταξίδι στην Ελλάδα, ξανακατέβηκε στην Κρήτη, όπου δούλεψε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στη Σητεία και αρθρογραφούσε παράλληλα στην κρητική εφημερίδα «Ο Πολίτης». Σήμερα μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χαρτογραφικά χιλιόμετρα, είναι ο επικεφαλής χαρτογράφος της Road.

Συγγραφέας : Ιορδάνογλου Αντώνης
Φωτογράφος : Ιορδάνογλου Αντώνης
Επιμελητής : Ψημένος Στέφανος Γ.
Εκδότης : Road Εκδόσεις Α. Ε.
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-8189-21-7
Σελίδες : 287
Σχήμα : 22χ12
Κατηγορίες : Χίος – Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.