Ανεξερεύνητη Αστυπάλαια

Περιγραφή
Μια Κυκλαδίτισσα στα Δωδεκάνησα.
Στο Αιγαίο πέλαγος υπάρχουν ακόμη νησιά που έχουν γλυτώσει από την επίθεση του μαζικού τουρισμού, νησιά που έχουν διατηρήσει τη μοναδικότητά τους, τις φυσικές ομορφιές τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Ένα τέτοιο νησί είναι και η Αστυπάλαια.
Αν και ανήκει στα Δωδεκάνησα, η Αστυπάλαια έχει έντονο κυκλαδίτικο “χρώμα” και διατηρεί την ομορφιά και τη χάρη του νησιωτικού χαρακτήρα που είχαν ως το πρόσφατο παρελθόν οι Κυκλάδες. Έχει πολλές ερημικές παραλίες, ένα θαυμάσιο κάστρο, μια γραφικότατη Χώρα, και πολλά πανέμορφα τοπία, αλλού καταπράσινα και αλλού “σκληρά”.
Ο συγγραφέας του οδηγού μελέτησε όλη τη σχετική βιβλιογραφία, εξερεύνησε εξαντλητικά το νησί σε όλες τις εποχές του χρόνου, συζήτησε με δεκάδες ντόπιους, τεκμηρίωσε τις πληροφορίες του και συνέγραψε την “Ανεξερεύνητη Αστυπάλαια”, τον πρώτο αξιόπιστο και ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό οδηγό που κυκλοφορεί για την Αστυπάλαια.Ο Ανδρέας Θεοδοσόπουλος είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος, διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως στέλεχος σε βιομηχανικές μονάδες. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη μελέτη της ελληνικής ιστορίας, την αρχαιολογία, τη γεωγραφία και τη φωτογραφία.
Τώρα έχει προγραμματίσει το χρόνο του ώστε να μπορεί να ταξιδεύει για να γνωρίσει τα βουνά και τα νησιά της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα συγκεντρώνει στοιχεία για την τοπική ιστορία, και ιδιαίτερα για τα κάστρα της κάθε περιοχής τα οποία και φωτογραφίζει.

Συγγραφέας: Θεοδοσόπουλος Ανδρέας
Φωτογράφος: Θεοδοσόπουλος Ανδρέας
Επιμελητής: Ψημένος Στέφανος Γ.
Εκδότης: Road Εκδόσεις Α. Ε.
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8189-44-6
Σελίδες: 177
Σχήμα: 22χ12
Κατηγορίες: Αστυπάλαια – Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.54 €