Αναπτύσσοντας δεξιότητες στην υπαρξιακή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη πρακτική εισαγωγή στην υπαρξιακή προσέγγιση που βασίζεται σε δεξιότητες. Χωρίς να απαιτεί από τον αναγνώστη ιδιαίτερες φιλοσοφικές γνώσεις, περιγράφει συγκεκριμένες και χειροπιαστές δεξιότητες, καθήκοντα και αλληλεπιδράσεις της υπαρξιακής πρακτικής. Περιγράφει:
– το θεωρητικό υπόβαθρο και την ιστορία της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας
– τη φαινομενολογική πρακτική
– τον πυρήνα της υπαρξιακής θεραπείας
– απαραίτητα χαρακτηριστικά του υπαρξιακού ψυχοθεραπευτή
– ποιότητες του «ευ ζην»
– την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη φύση της αλλαγής
– παρανοήσεις γύρω από την υπαρξιακή προσέγγιση
Έχοντας δημιουργήσει μια απαραίτητη πηγή θεωρίας και πρακτικής για όσους ξεκινούν την κπαίδευσή τους αλλά και για όσους από τους έμπειρους ψυχοθεραπευτές διψούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου κάνουν την υπαρξιακή προσέγγιση προσιτή σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν τι έχει να προσφέρει.H Emmy van Deurzen είναι Καθηγήτρια Ψυχοθεραπείας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Schiller, για λογαριασμό του οποίου διευθύνει τη Νέα Σχολή Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στο Λονδίνο. Είναι συν-διευθύντρια του Κέντρου Μελετών για τη Βία και τη Συμφιλίωση στο Πανεπιστήμιο του Sheffield όπου εξασκεί επίσης και ιδιωτικά το επάγγελμα. Υπήρξε ιδρύτρια της Εταιρίας Υπαρξιακής Ανάλυσης και είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων γύρω από την υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική.

Συγγραφέας : Deurzen Emmy van, Adams Martin
Εκδότης : Κοντύλι
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-9661-06-8
Σελίδες : 229
Κατηγορίες : Ψυχοθεραπεία, Ψυχολογία, Υπαρξιακή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.