Αναμνήσεις απ’ την υπόθεση Ντρέυφους

Περιγραφή
Ο Λεόν Μπλουμ υπήρξεν ως γνωστόν, μετά τον Ζαν Ζωρές, κεντρική και κορυφαία προσωπικότης του κινήματος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.
Ο Γρηγόρης Μπακόλας είναι μία ενεργή και σημαντική προσωπικότητα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.
Στη συνέχεια της εξαίρετης εργασίας του Ζαν Ζωρές, την οποία επεξεργάσθηκε και δημοσίευσε ο Γρηγόρης Μπακόλας με τον εμπερίστατο πρόλογο του σοσιαλιστή-καθηγητή Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, επεξεργάστηκε και παρουσιάζει τώρα το παρόν βιβλίο του Λεόν Μπλουμ.
Όπως είναι γνωστό ο Λεόν Μπλουμ μετά, και σε συνέχεια από τον Ζαν Ζωρές, εξέφρασε θεωρητικά και προώθησε κατηχητικά στην καθημερινή πολιτική πράξη το πρόγραμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο Λεόν Μπλουμ με τις “Αναμνήσεις απ’ την υπόθεση Ντρέυφους”, που μεταφράζει απ’ τα γαλλικά ο Γρηγόρης Μπακόλας, ζωντανεύει την υπόθεση εκείνη με το θάνατο του Ντρέυφους το 1935 και αναφέρεται στη βαθιά της σημασία, στη συγκίνηση και στο συγκλονισμό της Γαλλίας τότε και ολόκληρου του κόσμου.
Ο Γρηγόρης Μπακόλας φέρει εις φως τη θεωρία και τη δράση του Λεόν Μπλουμ καθ’ όλη τη μακρόχρονη διαδρομή της, από το τέλος του πρώτου Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου μέχρι κατά το μεσοπόλεμο και μετά το δεύτερο Παγκόσμιο – φρικώδη ιμπεριαλιστικό πόλεμο. […] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Blum Léon
Μεταφραστής: Μπακόλας Γρηγόρης
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-02-2031-Χ
Σελίδες: 163
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δίκες, Αρθρογραφία, Γαλλικό δοκίμιο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.71 €