Ανακαλύψτε τη Ναυπακτία

Περιγραφή
[…] Η ορεινή Ναυπακτία είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας από περιβαλλοντικής κυρίως άποψης. Το πολυσχιδές τοπίο και η γεωλογική δομή των πετρωμάτων της Ναυπακτίας ευνοεί την πλούσια και ποικίλη χλωρίδα. Ο επισκέπτης μαγεύεται από μια αισθησιακή και απολαυστική διαδρομή μέσα στα όμορφα δάση, όπου εναλλάσσονται η βελανιδιά, το έλατο, η οξιά, το πλατάνι, η καστανιά και σε κάποια σημεία υπάρχουν όλα μαζί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό χρώμα. Σε πολλά σημεία υπάρχουν φυσικές πηγές στολισμένες με πετρόκτιστες βρύσες, έτοιμες να δροσίσουν τους ταξιδιώτες.
Πανέμορφα χωριουδάκια, χτισμένα σε υψόμετρο από 700-1000 μ. ανάμεσα σε πλατάνια, τρεχούμενα νερά και έλατα και σε απόσταση από 30 έως 80 χλμ., βόρεια από τη Ναύπακτο, συμπληρώνουν το τοπίο.
[…]Ο Γιάννης Χαλάτσης γεννήθηκε το 1957 στη Μαμουλάδα Ναυπάκτου. Το έτος 1987 αποφοίτησε από το τμήμα βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και το 1994 αποφοίτησε από το τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1985 εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα βιβλιοθηκονομίας και τοπικής ιστορίας.

Συγγραφέας: Χαλάτσης Γιάννης Γ.
Φωτογράφος: Τσούσης Παναγιώτης
Εκδότης: Τροία
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-88848-6-1
Σελίδες: 172
Σχήμα: 33χ24
Κατηγορίες: Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 45.35 €