Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο

Περιγραφή
Ο συγγραφέας ταξιδεύει από τη Βουλγαρία έως το Νότιο Ειρηνικό και από την Κολομβία έως την Ινδία και τη Νότιο Αφρική διασχίζοντας, στην κυριολεξία, το σημερινό κόσμο.
Συγκεκριμένα, καταγράφει εντυπώσεις από τα ταξίδια του σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ωκεανίας, ενώ παράλληλα παρατίθενται ιστορικά στοιχεία, η σημερινή πραγματικότητα, αναφορές στο περιβάλλον και στους κατοίκους, αλλά κυρίως αναζητείται το ελληνικό στοιχείο.
«Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος ταξιδεύει σαν τους παλιούς περιηγητές, αντιμετωπίζει δηλαδή το κάθε ταξίδι ως αφορμή για στοχασμούς, τον ενδιαφέρει ο ενεστώτας της συγκίνησης κατά τη διάρκεια μα και το νόημα του αιώνιου που κρύβεται πίσω από τις συναντήσεις, τις ανακαλύψεις και τους αποχωρισμούς με κάθε τόπο που επισκέπτεται», αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης.
Ο συγγραφέας ανιχνεύει σε κάθε καινούργιο τόπο που επισκέπτεται το ελληνικό στίγμα. Ο ρυθμός μιας εκκλησίας, ένα άγαλμα που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, η τεχνοτροπία ενός οικοδομήματος, μια επιγραφή, ένα αρχαίο μνημείο, μια παράλληλη ιστορική μνήμη, ή χρονολογία.
Το βιβλίο του Νάσου Χριστογιαννόπουλου είναι γεμάτο σκέψεις και εικόνες από την επιρροή της Ελλάδας στον κόσμο.Ο Νόσος Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ της Νομικής και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Υπήρξε συντονιστής έκδοσης και ένας από τους συγγραφείς νομικής ερμηνείας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Το 1992 κυκλοφόρησε ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις Γκοβόσrη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: «Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα», «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», «Έρωτας καθολικώς», «Μελάνι ανεξίτηλο», καθώς και το λεύκωμα Ορμυθοσκαλίσματα». Η συνέχεια του λευκώματος αυτού, με τίτλο «Μυθοπερπατήματα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους. Από τις εκδόσεις Fagotto κυκλοφορεί το βιβλίο του «Πάσχα στην Κέρκυρα». Από τις εκδόσεις Νέδα εκδόθηκε το 2010 το βιβλίο του «7 Φανταστικοί διάλογοι- Διατρέχοντας την ιστορία μέσα από συζητήσεις», αλλά και το βιβλίο λεύκωμα: «Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο. Ταξίδια απ’ άκρη σ’ άκρη της γης» το 2012.
Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά ‘Διαβάζω’, ‘Ως3’ και το διαδικτυακό www.mediasoup.gr.

Συγγραφέας : Χριστογιαννόπουλος Νάσος
Εκδότης : Νέδα
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-99310-7-3
Σελίδες : 224
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ταξίδια και περιηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.