Αναζητήσεις σε καιρούς γενικής χρεοκοπίας

Περιγραφή

Επτά κείμενα, δημοσιευμένα σε διάφορα έντυπα στο παρελθόν, συγκεντρώθηκαν -κατά την γνωστή ήδη συνήθειά μας- σ’ αυτό το τομίδιο, σε μια ανανεωμένη γραφή και εμφάνιση για την επικαιροποίησή τους. Η στοχοθεσία μας είναι ποιμαντική και ιεραποστολική: Η προσέγγιση του πληρώματος της Εκκλησίας μας για την συνειδητοποίηση προβλημάτων και πολιτισμικών εκφράσεων του Έθνους μας στη μακραίωνη σύζευξη και συμπόρευσή του με την Αποστολικο-πατερική Ορθοδοξία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο στη σύγχυση των καιρών μας και τον κλονισμό των συνειδήσεων με τις έξωθεν καταιγιστικές ιδεολογικές μεταμοσχεύσεις. Ησυχασμός και Αίρεση, πρακτική λειτουργία της Αγάπης, το εξουσιαστικό σύνδρομο της πτώσης, που δεν αφήνει ανέγγιχτη και την δική μας κοινωνία, και μια φευγαλέα ματιά στην σταθερή πηγή προβλημάτων για το Έθνος μας, την Ευρώπη, είναι δίαυλοι για την διοχέτευση μηνυμάτων της Παραδόσεώς μας στις καρδιές και συνειδήσεις, που αναζητούν την Αλήθεια του Χριστού και μετέχουν στους αγώνες των Αγίων μας για την φύλαξή της.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο (1958). Σπούδασε Θεολογία και κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την απόλυση του από τον Στρατό (1965), διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας (Αθήνα). Κατά τα έτη 1969-1975 σπούδασε Θεολογία, Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία στην Δυτική Γερμανία (Bόννη και Κολωνία). Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του Κλήρου στην Γερμανία. Είναι διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας (Ιστορίας) στην Κολωνία. Σήμερα είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει «Ιστορία και Πνευματικό Βίο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη Μεταβυζαντινή περίοδο». Υπηρετεί ως κληρικός στον πανεπιστημιακό Ναό «Άγιος Αντύπας» της Οδοντιατρικής Σχολής και αναπτύσσει δραστηριότητα μέσα στην νεολαία. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε συνέδρια. Είναι γνωστός ομιλητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας : Μεταλληνός Γεώργιος Δ.
Εκδότης : Ορθόδοξος Κυψέλη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 960-948-657-6
Σελίδες : 120
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Θεολογία , Θρησκεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.