Αναίρεση καλολογίας

Περιγραφή
Ο Κώστας Καλαπανίδας γεννήθηκε στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων το 1935. Είναι συνταξιούχος σχολικός σύμβουλος, ένας από τους συγγραφείς των βιβλίων «Η γλώσσα μου», καθώς και δύο σειρών γλωσσικών βιβλίων για τους παλιννοστούντες και για τα ελληνόπουλα των αγγλόφωνων χωρών. Βιβλίο του ιστορίας βραβεύτηκε από το ΥΠΕΠΘ και διδάχτηκε για 8 χρόνια στο δημοτικό σχολείο.
Το κύριο συγγραφικό έργο του όμως είναι η ποίηση. Από τις ποιητικές του συλλογές, «Ο Σταύρος, ο μηχανικός της οδού Καλλιρόης» έλαβε το Β΄ βραβείο «Μάρκου Αυγέρη». Το «Κύριε δάσκαλε» το Α΄ βραβείο «Κηφισείων». Πήρε επίσης δύο πρώτα βραβεία της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, για τις συλλογές παιδικών ποιημάτων «Κουβέντα με τ’ αστέρια» και «Μ’ αλογάκι φτερωτό». Εβδομήντα ποιήματα από τις τρεις συλλογές για παιδιά μελοποιήθηκαν από τους συνθέτες Νικηφόρο Ρώτα, Δίωνα Αρύβα, Σπύρο Θεοδώρου κ.ά., οχτώ πέρασαν στα βιβλία του δημοτικού σχολείου και η παιδική ποίησή του, συνολικά, διδάσκεται στα πανεπιστημιακά παιδαγωγικά τμήματα. Σημαντικό θεωρείται το βιβλίο του «Ροδιά: τρία επώνυμα, ένα χωριό» που εκδόθηκε με τη χορηγία του υπ. Πολιτισμού.
Ο Κώστας Καλαπανίδας είναι πατέρας δύο παιδιών και διαμένει στην Αργυρούπολη.

Συγγραφέας : Καλαπανίδας Κώστας
Εκδότης : Καλαπανίδας Κώστας
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN :
Σελίδες : 71
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.