Ανέκδοτες επιστολές της βασίλισσας Αμαλίας στον πατέρα της 1836-1853

Περιγραφή
[set δύο τόμων]
Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται για πρώτη φορά οι επιστολές που έστειλε η βασίλισσα Αμαλία στον πατέρα της από την Ελλάδα. Αποτελούν μοναδική ιστορική πηγή και συγχρόνως γοητευτικό ανάγνωσμα που διαθέτει όλες τις χάρες του χρονικού. Είναι γραμμένες από μια νέα γυναίκα, δεκαοκτώ χρόνων στην πρώτη, τριάντα τεσσάρων χρόνων στην τελευταία επιστολή· η βασίλισσα Αμαλία βρισκόταν στην καρδιά της εξουσίας όταν αλληλογραφούσε εμπιστευτικά με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν και ο ίδιος ηγεμόνας.
Στο δίτομο αυτό έργο αναλύονται τα γεγονότα που συγκλόνισαν την εποχή, η 3η Σεπτεμβρίου, τα Μουσουρικά, τα Παρκερικά, καθώς και οι ευρωπαϊκές επαναστάσεις του 1848, που άλλαξαν το πρόσωπο της Ευρώπης. Περιγράφονται διεξοδικά το κτήριο της σημερινής Βουλής στην πρώτη του μορφή ως βασιλικού ανακτόρου, αλλά σημαντικά κτίσματα της Αθήνας, καθώς και η δημιουργία του σημερινού Εθνικού Κήπου. Συναρπαστικές είναι οι ενθουσιώδεις περιγραφές της ελληνικής φύσης και των περιοχών της τότε ελληνικής επικράτειας.
Η μεταγραφή και η μετάφραση του κειμένου έγιναν από το χειρόγραφο, το οποίο φυλάσσεται στο αρχείο του Ολδεμβούργου. Τη μετάφραση συνοδεύουν πολυάριθμες σημειώσεις που συμπληρώνουν και αποσαφηνίζουν το κείμενο. Έχει προταχθεί εισαγωγή, η οποία σκιαγραφεί τη ζωή του Όθωνα και της Αμαλίας, εντάσσοντας την στην ιστορία της εποχής.
Πλήρης βιβλιογραφία και αναλυτικό ευρετήριο συμπληρώνουν το έργο.

Μεταφραστής: Μπουσέ Βάνα, Μπουσέ Μιχαέλ
Επιμελητής: Μπουσέ Βάνα, Μπουσέ Μιχαέλ
Συγγραφέας: Αμαλία Βασίλλισα της Ελλάδος 1818-1875
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-05-1506-9
Σελίδες: 908
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γερμανική επιστολογραφία, Ελλάς – Ιστορία – 1830-
Σειρές: Μαρτυρίες και Βιογραφίες, Μαρτυρίες – Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 45.88 €