Ανάστροφα μεταξύ ουρανού και Γης

Περιγραφή
Οι εραστές της ελευθερίας που προσφέρει η πτήση και η αεροπορική ιδέα γεννήθηκαν με το μύθο του Δαίδαλου και του Ικάρου για να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι, σε πείσμα των μεγάλων προβλημάτων των καιρών και αυτών της καθημερινότητας.
Η Πολεμική μας Αεροπορία σαν φυσικός κληρονόμος της παρακαταθήκης του Ικάρου, αποφάσισε πριν κάποια χρόνια να προβάλει τις ιδέες αυτές με τη δημιουργία του ακροβατικού μας σμήνους και ευτύχησε να πετύχει αποτελέσματα πέρα από κάθε προσδοκία.
Πιλότοι και μηχανικοί, διέθεσαν το σύνολο των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών τους δυνάμεων στην τρανή προσπάθεια, όπως αυτή σκιαγραφείται με το βιβλίο τούτο, ακολουθώντας τα χνάρια ενός από τα βασικά μέλη του σμήνους, από πολύ νωρίς μέχρι τη συμπλήρωση των υποχρεώσεων του.Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, αντιπτέραρχος ε.α. γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Στην παιδική και εφηβική ηλικία του έζησε στο Νεοχώρι Πηλίου και στον Βόλο, αργότερα δε εγκαταστάθηκε στην Χαλκίδα. Το 1954 εισήλθε στην Πολεμική Αεροπορία μας όπου υπηρέτησε σαν πιλότος Μοιρών Διώξεως Βομβαρδισμού και συμπλήρωσε 6.550 ώρες πτήσεων. Διετέλεσε διοικητής πολεμικής Μοίρας F-104G, διοικητής Πτέρυγας Μάχης, διευθυντής επιχειρήσεων του αεροπορικού Στρατηγείου Λάρισας, επιτελής του ΓΕΑ, αεροπορικός ακόλουθος της πρεσβείας μας στην Βόννη και διοικητής της Σχολής Πολέμου. Αποστρατεύθηκε το 1984.

Συγγραφέας: Γαβριηλίδης Ιωάννης
Εκδότης: Διμελή
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-7925-27-0
Σελίδες: 193
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Αεροπορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.36 €