Ανάλυση παλινδρόμησης

Περιγραφή
Οι τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη ταυτόχρονης μελέτης δύο ή περισσότερων μεταβλητών (χαρακτηριστικών) με στόχο την πρόβλεψη μιας εξ’ αυτών όταν είναι γνωστή η τιμή κάποιας ή κάποιων άλλων μεταβλητών που σχετίζονται με αυτήν.
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εφοδιάσει τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη με όλο το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει σωστά τις τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης, καθώς και να παρουσιάσει μέσω παραδειγμάτων τον τρόπο επεξεργασίας αριθμητικών δεδομένων μέσω στατιστικών πακέτων.
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
– 62 παραδείγματα λυμένα αναλυτικά
– 230 ασκήσεις ταξινομημένες σε δύο διαφορετικά επίπεδα
– 6 εφαρμογές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης σε πραγματικά προβλήματα αναλυτικά λυμένες με χρήση στατιστικού πακέτου
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πρώτη εισαγωγή στην Ανάλυση Παλινδρόμησης, παρέχει όμως παράλληλα και πιο προχωρημένες γνώσεις για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν περισσότερο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν απαιτεί προηγούμενη επαφή του αναγνώστη με αυτό και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων οι οποίοι έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό μάθημα Πιθανοτήτων και Στατιστικής.Ο Μάρκος Κούτρας είναι καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο τη Στατιστική και τις Εφαρμοσμένες Πιθανότητες. Έχει διδάξει μαθήματα Πιθανοτήτων, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 10 ελληνικά διδακτικά εγχειρίδια και 4 ξενόγλωσσα βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί από τους εκδοτικούς οίκους Wiley & Sons και Chapman & Hall/CRC Press. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές των Εφαρμοσμένων Πιθανοτήτων, της Συνδυαστικής και της Στατιστικής. Περισσότερες από 70 εργασίες του που αναφέρονται στα προηγούμενα αντικείμενα έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές Ένα άλλο μέρος του ερευνητικού του έργου έχει εμφανιστεί σε ειδικούς τιμητικούς τόμους, στους οποίους έχει προσκληθεί να συμβάλει. Στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν τουλάχιστον 500 αναφορές (citations) στο έργο του από άλλους ερευνητές. Είναι associate editor σε 6 διεθνή περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει εκθέσεις (referee’s reports) για περισσότερα από 30 διεθνή περιοδικά. Στη διάρκεια της μακροχρόνιας εκπαιδευτικής του θητείας σε ΑΕΙ επέβλεψε διδακτορικές διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, ενώ συμμετείχε στις επιστημονικές επιτροπές διοργάνωσης μεγάλου αριθμού πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων Πιθανοτήτων και Στατιστικής.

Συγγραφέας : Κούτρας Μάρκος Β., Ευαγγελάρας Χαράλαμπος
Εκδότης : Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-351-789-5
Σελίδες : 792
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Στατιστική, Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 47.77 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.