Αμφίβια ερπετά και θηλαστικά της Κρήτης

Περιγραφή
Τι μικρό βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας «φιλοδοξεί» να παρουσιάσει τα αμφίβια, ερπετά και θηλαστικά της Κρήτης. Το έργο αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Τα στοιχεία, για πολλά είδη, ακόμα είναι λίγα και αποσπασματικά, και προέρχονταν μέχρι πρόσφατα κυρίως από μελέτες ξένων επισκεπτών, επιστημόνων και ερασιτεχνών ζωολόγων. Τα τελευταία χρόνια όμως, χάρις στις προσπάθειες που καταβάλλονται από Έλληνες επιστήμονες και κυρίως από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια καταγραφής και αποτύπωσης της κατανομής αυτών των ζώων στο νησί. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμβάλλουν και οι επισκέπτες της Κρήτης, που ενδιαφέρονται για τη φύση της, δηλαδή εσείς.Ο Αναστάσιος Σακούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τους Χιονιάδες, στα Μοστοροχώρια Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα της Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1991. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων άρχισε να ασχολείται με την παρατήρηση και μελέτη της άγριας ζωής και τη φωτογραφία. Συνέχισε τις σπουδές του στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, κάνοντας έτσι την πρώτη του επαφή με την Κρήτη. Δραστηριοποιήθηκε στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία από το 1987, στην οποία εργάστηκε για 3 χρόνια και αργότερα διετέλεσε και γενικός γραμματέας για μία θητεία 2 χρόνων. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε σε σημαντικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης προστατευόμενων ειδών και περιοχών. Το πρόγραμμα όμως που τον επανέφερε στην Κρήτη και τα Χανιά ήταν αυτό για την προστασία του Γυπαετού, το οποίο τον έφερε σε επαφή με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έτσι, από το 1998 ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στο νησί όπου, μεταξύ άλλων, ασχολείται με τη φωτογραφία της φύσης του και κυρίως των πουλιών. Φωτογραφίες του, με θέμα πάντα τη φύση, έχουν δημοσιευθεί κυρίως σε ελληνικά περιοδικά και βιβλία και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα προστασίας της άγριας ζωής.
Προσωπικές του εκδόσεις αποτελούν το φωτογραφικό λεύκωμα «Στιγμιότυπα της Κρητικής Φύσης» (αγγλικός τίτλος «Moments of Cretan Nature») και το postcard book «Φυσικά… Κρήτη» (αγγλικός τίτλος «Naturally… Crete»).

Συγγραφέας : Σακούλης Αναστάσιος
Φωτογράφος : Σακούλης Αναστάσιος, Κατσιγιάννης Φίλιππος, Bonetti Andrea, Τριχάς Απόστολος, Γεωργιακάκης Παναγιώτης, Δρετάκης Μιχάλης, Παπαδάτου Έλενα, Παπαμιχαήλ Γιώργος, Μπούνας Αναστάσιος
Εκδότης : Mystis Editions
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6655-26-1
Σελίδες : 72
Σχήμα : 22χ13
Κατηγορίες : Θηλαστικά , Ερπετά, Κρήτη, Ζώα – Φωτογραφικά λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.