Αλ Κάιντα το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου

Περιγραφή
Η Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν, εκτός από την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, που υπήρξε η πλέον εντυπωσιακή της ενέργεια, ευθύνεται και για πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντάς μας δείγματα της ικανότητά της να πετυχαίνει τους στόχους της ακόμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Επιπλέον, συνεργαζόμενη με διάφορες ισλαμικές ομάδες, οργάνωσε και υποστήριξε πλήθος άλλων τρομοκρατικών επιχειρήσεων, που η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη αγνοεί ή γνωρίζει ελάχιστα.
Ο Ρόαν Γκουναράτνα, σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα τρομοκρατίας, ο καλύτερος παγκοσμίως ειδικός ερευνητής της Αλ Κάιντα, περιγράφει και αναλύει με αποκαλυπτικό τρόπο την οργάνωση, τη δομή και τη λειτουργία της.Ο Ρόαν Γκουναράτνα γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και σπούδασε στο πανεπιστήμιο St Andrew’s της Σκωτίας. Υπήρξε ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Notre Dame του Hesburgh, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Κέντρου Διεθνών Σπουδών Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Maryland και επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Ελέγχου Όπλων, Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Illinois. Συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα από το 1984 έως το 1994. Το 1997 υπηρέτησε στο επιτελείο του ΟΗΕ ως ειδικός σε θέματα για την ανάπτυξη συμβατικών όπλων.
Πρόσφατα ο Ρόαν Γκουναράτνα υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ υπηρέτησε και ως ειδικός σύμβουλος για την τρομοκρατία σε διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμούς.
Οι έρευνές του για την ομάδα Tamil Tigers και τις δραστηριότητές της τον κατέστησαν αυθεντία στη δράση βομβιστών. Η εμπειρία που απέκτησε τον βοήθησε να αναλύσει τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, τον Σεπτέμβριο του 2001. Τον Ιούλιο του 2001, δημοσίευσε στο Jane’s Intelligence Review ένα άρθρο που έγινε σημείο αναφοράς και αποτέλεσε μια από τις πρώτες έρευνες σε βάθος για τον Οσάμα μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα.
Το 2003, βοήθησε στη σύσταση ενός κέντρου για την έρευνα κατά της τρομοκρατίας, στη Σιγκαπούρη, στο Ινστιτούτο Αμύνης και Στρατηγικών Σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang, στο οποίο εργαζόταν ως καθηγητής.
Το τελευταίο βιβλίο του «Αλ Κάιντα, το παγκόσμιο δίκτυο του τρόμου» έγινε μπεστ σέλερ σε πολλές χώρες, καθιστώντας παγκοσμίως γνωστό τον συγγραφέα, ο οποίος άλλωστε αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον σημαντικούς ερευνητές του κόσμου σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας.

Συγγραφέας : Gunaratna Rohan
Μεταφραστής : Νίτσας Νικόλας
Επιμελητής : Γεωργιάδης Θανάσης
Εκδότης : Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-398-134-6
Σελίδες : 371
Σχήμα : 24χ16
Κατηγορίες : Τρομοκρατία, Επαναστατικές οργανώσεις
Σειρές : Έρευνα Σκέψη Γνώση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.56 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.