Αλληλεπίδραση ανθρώπου – υπολογιστή

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό καλύπτει με ολοκληρωμένο τρόπο βασικές έννοιες, αρχές, μεθόδους, μοντέλα και παραδείγματα των κύριων φάσεων του κύκλου ζωής τής ανάπτυξης διαδραστικών προϊόντων και συστημάτων. Πιο συγκεκριμένα καλύπτει τις εξής φάσεις:
– Έρευνα και αναζήτηση των δεδομένων που θα θέσουν τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς του διαδραστικού συστήματος.
– Σχεδίαση: αποτύπωση των βασικών ιδεών και κατασκευή πρωτοτύπων του διαδραστικού συστήματος.
– Αξιολόγηση (με συμμετοχή χρηστών) και συλλογή νέων δεδομένων που διορθώνουν και εμπλουτίζουν το υπό ανάπτυξη σύστημα.
Η προσέγγιση που ακολουθείται δίνει έμφαση στη σχεδιαστική σκέψη, μιας και θεωρείται δεδομένο ότι η ανάπτυξη διαδραστικών συστημάτων είναι εγγενώς πολύπλοκη και επαναληπτική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται είναι ασαφώς ορισμένα και στρυφνά, και η διαδικασία οφείλει να είναι συμμετοχική και ολιστική.
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές, καθηγητές, και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται (ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν) στο ευρύ αντικείμενο της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή μέσα από τη μελέτη, τη διδασκαλία, και κυρίως την εφαρμογή σχετικών μεθόδων και αρχών έρευνας, σχεδίασης και αξιολόγησης διαδραστικών συστημάτων.
Περιεχόμενα του βιβλίου:
– Υποδείγματα αλληλεπίδρασης, αρχές και μοτίβα σχεδίασης
– Βασικές έννοιες ανάπτυξης διαδραστικών συστημάτων
– Έρευνα και αναζήτηση
– Σχεδίαση
– Αξιολόγηση
– Μια ματιά στο μέλλον: φυσική αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστήΟ Παναγιώτης Κουτσαμπάσης είναι λέκτορας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών έργων έρευνας και ανάπτυξης, έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, και έχει δεκαετή διδακτική πείρα σε θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή και πληροφοριακών συστημάτων.

Συγγραφέας : Κουτσαμπάσης Παναγιώτης
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-461-439-8
Σελίδες : 310
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.93 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.