Αλλαγές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην κεντροανατολική Ευρώπη

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί συνέχεια του βιβλίου μου “Οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη” που εκδόθηκε το 1991. Το βιβλίο εκείνο πραγματευόταν την έννοια της επιχείρησης και τις αρχές λειτουργίας της, τους οικονομικούς μηχανισμούς και τις μεταρρυθμίσεις, τις μορφές, την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων καθώς και το περιβάλλον λειτουργίας τους. Η ανάλυση αφορούσε κυρίως την περίοδο πριν το 1990 και είχε στο επίκεντρο της τις κρατικές, συνεταιριστικές, αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις και την κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία. Γινόταν περιορισμένες αναφορές στην οικονομία της αγοράς, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις μετοχικές εταιρίες και στις άλλες νέες μορφές επιχειρήσεων που βρίσκονταν τότε στο αρχικό στάδιο διαμόρφωσης τους.
Στο μεταξύ, αρχίζοντας από το 1989-90, συντελούνται ριζικές αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική δομή των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΧΚΑΕ) και στον εξωτερικό προσανατολισμό τους. Αυτές οι αλλαγές αναλύονται σε τούτο το βιβλίο, κυρίως από τη σκοπιά των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Στέργιος Μπαμπανάσης σπούδασε και έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος και διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, διδάκτορας (Docteur d’ Etat) της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Τεχνολογικών και Οικονομικών Επιστημών της Βουδαπέστης. Ακολούθησε μια κλασική ακαδημαϊκή σταδιοδρομία ως λέκτορας, επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής καθηγητής και τακτικός καθηγητής Πανεπιστημίου στη Βουδαπέστη, ως επισκέπτης καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου. Τα μαθήματα διδασκαλίας του σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα είναι η Πολιτική Οικονομία, η Διεθνής Οικονομία, το Διεθνές Εμπόριο και η Διοίκηση Δημοσίων Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υποδιευθυντής σε Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών στη Βουδαπέστη (1970-1982), Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΚΕΠΕ (1983-1984), Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών στην Αθήνα (1984-1993), Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Αιγαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Αιγαίου (1993-) και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (1997). Μετά τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα διορίστηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων (1982-85) και εργάστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως σύμβουλος (1985-89). Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΤΕ (1993-96), μέλος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας (1994-2002) και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας (1998-2004). Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Hellascom International.

Συγγραφέας: Μπαμπανάσης Στέργιος
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 1997
ISBN: 960-02-1211-2
Σελίδες: 485
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Οικονομία – Ευρώπη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.79 €