Αισθήσεις δίχως σύνορα

Περιγραφή
38 ποιήματα, αφού “πελέκησα το στίχο να μάθω την αλήθεια”. Αφιερωμένα στον άνθρωπο που μπορεί και στοχάζεται μέσα σε μια αντιποιητική, πληθωρική εποχή. Γιατί ο άνθρωπος όλο και χάνει σε εσωτερικότητα και ψυχικότητα, όλο και προχωρεί προς τα πράγματα χωρίς το οφειλόμενο δέος, χωρίς το σεβασμό στην ποίηση των πραγμάτων.Η Βίκυ Ζαγκαβιέρου – Βούρβουλη είναι φιλόλογος, γλωσσολόγος, ποιήτρια, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και μέλος του Ιδρύματος Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς. Σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το επιστημονικό βιβλίο της με τίτλο “Η προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη των ευρωπαϊκών γλωσσών” (Εκδόσεις Επικαιρότητα, 1994) δημοσιεύτηκε στο Ενημερωτικό Δελτίο “Terminologie et Traduction 1995”, Bruxelles 1996, Commission Europeenne, παρουσιάστηκε σε γλωσσικά Συνέδρια και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και επελέγη για τον εξοπλισμό των βιβλιοθηκών στη χώρα μας. Άλλα δύο ανέκδοτα επιστημονικά έργα της είναι: “Η αθέατη πλευρά της Καβαφικής ποίησης” και “Η χρωματοσυναισθηματική διάσταση της γλώσσας”. Το 2000 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της “Οκτώ στάσεις” (Εμπειρία Εκδοτική). Έχει δημοσιεύσει άρθρα της για τη γλώσσα στην “Ελευθεροτυπία” και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει λάβει μέρος στο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ (Β΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής) με θέμα “Γλώσσα και Λογοτεχνία”. ‘Εχει γράψει ακόμα τρεις ποιητικές συλλογές: “Η γκρίζα μεμβράνη”, Αθήνα 1980, “Ρέκβιεμ για τον Πλανήτη”, 1983, πάνω στο οποίο έχει κάνει και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με οπτικοακουστικά δρώμενα με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου και “Αισθήσεις δίχως σύνορα”.
Έχει κάνει διαλέξεις για τον Οδυσσέα Ελύτη και για τη Δημοτική ποίηση. Ποιήματά της έχει μεταφράσει στα γαλλικά η Δανάη Στρατηγοπούλου και έχουν δημοσιευτεί διηγήματά της στο “Ηπειρωτικό Ημερολόγιο” της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών – Ιωάννινα 1983, 1987.
Τα έργα της βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και στη Βιβλιοθήκη των Πανεπιστημίων της Πράγας και της Σόφιας, όπου υπάρχει έδρα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Παράλληλα εργάζεται σε Δημόσιο Γυμνάσιο ως καθηγήτρια.

Συγγραφέας: Ζαγκαβιέρου – Βούρβουλη Βίκυ
Εκδότης: Διώνη
Έτος έκδοσης: 1993
ISBN: 960-85358-3-2
Σελίδες: 50
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.50 €