Αιγαίον

Περιγραφή
Ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου, κοιτίδα πολλών πολιτισμών, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθώς στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά του άνθισε η πνευματική δημιουργία, ο ιστορικός και ποιητικός λόγος, οι θετικές επιστήμες και η φιλοσοφία. Σημαντικοί πολιτισμοί δημιουργήθηκαν στο θαλάσσιο αυτό χώρο, που ακόμα και σήμερα αφήνουν τα μνημεία και τα αρχαιολογικά τους κατάλοιπα να μαρτυρούν τη λάμψη και τη σπουδαιότητά τους: κυκλαδικός, μινωικός και του βορειαοανατολικού Αιγαίου στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και ο βυζαντινός και μεταβυζαντινός.
Πλήθος νησιών και νησίδων βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους, δημιουργώντας νησιωτικά συμπλέγματα, τα σημαντικότερα από τα οποία αποτελούν οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Κρήτη και η Εύβοια. Το Αιγαίο αποτελεί ένα φυσικό παράδεισο, με το πλήθος των νησιών του, τις απέραντες ακτές του, τα καθάρια νερά του, τους μικρούς κολπίσκους του, τα ζωντανά χρώματά του.
Το φωτογραφικό αυτό λεύκωμα μας μεταφέρει στο Αρχιπέλαγος του Ελληνικού Πολιτισμού και μας θυμίζει έναν κόσμο διάσημο για τη μαγεία των τοπίων του και την ιστορική του σημασία. Από αρχαιολογικούς χώρους, σε παραλίες, από γραφικά εκκλησάκια με φόντο τη μοναδική θάλασσα του Αιγαίου, σε μοναδικές για τη λιτή τους αισθητική οικίες, από κοσμοπολίτικα θέρετρα σε μοναχικές ακροθαλασσιές, το βιβλίο αυτό γίνεται όχημα νοητικών εξερευνήσεων για κάθε αναγνώστη.

Συγγραφέας: Ζαχαράκη Βασιλική
Μεταφραστής: Μιχαήλ Άρτεμις
Φωτογράφος: Ροδόπουλος Αλέξης
Επιμελητής: Σκούρτα Θεώνη
Εκδότης: Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-6603-28-8
Σελίδες: 277
Σχήμα: 36χ29
Κατηγορίες: Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 104.31 €