Αγροτική πολιτική

Περιγραφή
Η αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται κάθε φορά επηρεάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες, αγρότες, καταναλωτές και φορολογούμενους και έμμεσα όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας.
Το βιβλίο πραγματεύεται τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές εκφάνσεις της Αγροτικής Πολιτικής. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει μια συνοπτική αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεωργίας και της γεωργικής παραγωγής από οικονομική άποψη, ενώ εξετάζονται και οι λόγοι στους οποίους αποδίδεται η χρόνια υστέρηση των γεωργικών εισοδημάτων έναντι των εισοδημάτων των λοιπών τομέων καθώς και τα μέτρα που συνήθως λαμβάνονται για την αντιμετώπισή τους.
[…]Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του ίδιου πανεπιστημίου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί στο Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του Ε.Μ.Π., στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) ως προϊστάμενος της υπηρεσίας μελετών και ως γενικός διευθυντής. Με τη θεωρία και την πράξη των συνεταιρισμών ασχολείται από το 1971.

Συγγραφέας: Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος Λ., Δαμιανός Δημήτριος Ι., Σπαθής Παύλος Δ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-351-577-9
Σελίδες: 378
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γεωργία – Οικονομικές απόψεις, Οικονομική πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.13 €