Αγορές χρήματος και κεφαλαίου

0
(0)

Περιγραφή
Η ραγδαία ανάπτυξη των αγορών κεφαλαίου και του χρηματοπιστωτικού τομέα κατέχουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στα σύγχρονα οικονομικά δρώμενα. Με αυτό ως έναυσμα γίνεται στο ανά χείρας βιβλίο μια παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς με στόχο την κατανοητή προσέγγισή τους από τον φοιτητή, αλλά και τον γενικό αναγνώστη.
Το σύγγραμμα παρουσιάζει και αναλύει τη φύση και τη λειτουργία των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Αντικείμενα που πραγματεύονται οι συγγραφείς είναι η κεφαλαιαγορά και το τραπεζικό σύστημα, η αποτίμηση αξιογράφων και η σχέση απόδοσης-κινδύνου, η προσέγγιση της ορθολογικής συμπεριφοράς του επενδυτή και το θεσμικό πλαίσιο των αγορών. Ακόμη, γίνεται εκτενής ανάλυση των νέων χρηματοπιστωτικών εργαλείων και του σπουδαίου ρόλου που αποκτούν στη σύγχρονη αγορά.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να εφοδιάσει τον αναγνώστη με τα βασικά αναλυτικά εργαλεία της επιστήμης των χρηματο-οικονομικών αγορών, τις θεμελιώδεις γνώσεις του θεσμικού πλαισίου και των δυνάμεων που ωθούν την εξέλιξή του, αλλά και τη γενικότερη κατανόηση της λειτουργίας των αγορών.Ο Σταύρος Β. Θωμαδάκης είναι καθηγητής Xρηματοοικονομικής Eπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε στο Yale και στο ΜΙΤ, από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει διδάξει σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και είναι συγγραφέας πληθώρας βιβλίων επιστημονικών άρθρων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την περίοδο οργάνωσης του θεσμού, και οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Έχει, επίσης, διατελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα λειτουργίας των διεθνών αγορών κεφαλαίου.

Συγγραφέας: Θωμαδάκης Σταύρος Β., Ξανθάκης Μανώλης, Ξανθάκης Μανώλης Δ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-351-672-4
Σελίδες: 503
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες , Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 30.59 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.