Αγορά

Περιγραφή
Αλεξάνδρεια, έτος 391 μ.Χ.
Μια γυναίκα ξεχώρισε από τον όχλο.
Οι κοινωνικές αναταραχές μαστίζουν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τον 4ο αιώνα μ. Χ., κι όμως, μια γυναίκα κοιτάζει τα, άστρα, κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς και βρίσκει απαντήσεις για τη μοίρα του Ανθρώπου. Παγιδευμένη στη φημισμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου ήταν καθηγήτρια, η περίφημη φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος Υπατία, αγωνίζεται να διασώσει την αρχαία Γνώση μαζί με τους μαθητές της… Ανάμεσά τους, δύο άνδρες θέλουν να κερδίσουν την εύνοια αλλά και την καρδιά της…
Η «Αγορά» μας μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια, το Κέντρο του Κόσμου, 1700 χρόνια πριν και μας βάζει στη ζωή της σημαντικότερης γυναίκας της εποχής εκείνης, της Υπατίας που ενσάρκωσε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, την ταραγμένη αυτή περίοδο της ιστορίας, σφραγίζοντας με τον θάνατό της το τέλος μιας εποχής. Η Μάρτα Σοφία γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1977. Η δίψα της για ταξίδια την έκανε να επισκεφθεί όλα τα σημαντικά μέρη του κόσμου που υπήρξαν και οι πηγές της έμπνευσής της. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσσας και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να «σπουδάζει» και μετά την απόκτηση του πτυχίου της. Αναζητώντας τον προορισμό της σ’ αυτή τη ζωή και μετά από αρκετών ετών περιπλάνηση στους δρόμους της Γνώσης, πέρασε από το επάγγελμα της αναγνώστριας, της επιμελήτριας κειμένων και τελικά κατέληξε στη συγγραφή.
Η λογοτεχνία, η μουσική, η αρχαιολογία, η αρχαία ιστορία, η φιλοσοφία, η
θρησκειολογία, η ψυχολογία και η πολιτική είναι τα πάθη της. Η συγγραφή του μυθιστορήματος «Αγορά» την βοήθησε να χρησιμοποιήσει όλους αυτούς τους τομείς της γνώσης. Το βιβλίο της έγινε το 2009 ταινία, σκηνοθετημένη από τον σημαντικό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Αμενάμπαρ.

Συγγραφέας : Marta Sofía
Μεταφραστής : Σταυροπούλου Ιφιγένεια, Δαρβίρη Θεοδώρα Δ.
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-536-434-4
Σελίδες : 423
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές : Ιστορικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.51 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.