Αγιότητα

Περιγραφή
Μ΄ένα ταξίδι μοιάζει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Ένα ταξίδι προς τις οδούς και το όραμα της Αγιότητας. Ένα λησμονημένο ίσως όραμα, που πολλοί όμως το αναζητούν και επιθυμούν να το γνωρίσουν και να το κατακτήσουν. Ταξιδεύοντας λοιπόν στις σελίδες του, θα κάνουμε στάσεις για να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να ξαποστάσουμε, να προβληματιστούμε, να αναθεωρήσουμε και τέλος να καταλήξουμε ίσως σε συμπεράσματα προσωπικά ο καθένας.
Στην πορεία μας αυτή θ’ αναζητήσουμε την Αγιότητα στη σχέση της με τους νέους του σήμερα, με τη λατρεία και την εκκλησιαστική ζωή, με την τέχνη και την αισθητική, με τη θέωση και την εσχατολογία, με την οικογένεια και την αγωγή, με την ιστορία…
Ο “Ακρίτας”, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στον εκδοτικό χώρο (1978-1998). επιχείρησε με μια σειρά ομιλιών στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν (21 Οκτωβρίου-16 Δεκεμβρίου 1998) να προσεγγίσει το θέμα της Αγιότητας μέσα από τη σύγχρονη σκέψη και τον κοινωνικό προβληματισμό ανθρώπων της επιστήμης, της Εκκλησίας και της τέχνης.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-328-171-9
Σελίδες: 231
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ορθοδοξία, Θεολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Ορθόδοξη Μαρτυρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.65 €