Αίμα στην καρδιά του χειμώνα

Περιγραφή
Σουηδία, Λινσέπινγκ. Ένα αστικό κέντρο από τα πιο αναπτυγμένα της χώρας, που όμως περιβάλλεται από έρημες πεδιάδες και δάση. Εκεί συχνά αισθάνεται κανείς ότι ο χρόνος έχει σταματήσει.
Ο φετινός Φλεβάρης είναι ο πιο παγωμένος που μπορούν να θυμηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες μιας νύχτας πιο κρύας από τις άλλες, το σώμα ενός παχύσαρκου άντρα βρίσκεται κρεμασμένο σε μια μοναχική βελανιδιά στη μέση μιας ανεμοδαρμένης πεδιάδας.
Η νεαρή Μάλιν Φορς, ανύπαντρη μητέρα, που αγωνίζεται μόνη ενάντια στις αντιξοότητες και τις απογοητεύσεις που δοκίμασε στη ζωή της και, ταυτόχρονα, επιθεωρήτρια του αστυνομικού τμήματος του Λινσέπινγκ, θα αναλάβει την υπόθεση. Μαζί με τους συναδέλφους της, ξεκινά την έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας του νεκρού άντρα και για τις συνθήκες του θανάτου του. Μοιραία, η έρευνα καθιστά τη Μάλιν και τους συνεργάτες της μάρτυρες στο άγριο ξύπνημα ενός δολοφόνου. Η περιπέτεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του θα εξελιχθεί σε μια κάθοδο ως την πιο σκοτεινή, παγωμένη άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής.Ο Μονς Κάλεντοφτ γεννήθηκε σε μια επαρχιακή πόλη της Σουηδίας και κατάγεται από εργατική οικογένεια. Στο σπίτι του δεν υπήρχαν βιβλία και οι πιο συχνές δραστηριότητές του στον ελεύθερο χρόνο του ήταν το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ στον πάγο. Ανακάλυψε τη λογοτεχνία γύρω στα δεκατέσσερα και, μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τη δημοσιογραφία. Ταξίδεψε στη Μαδρίτη, όπου διαδραματίζεται το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο του χάρισε το σουηδικό αντίστοιχο του Βραβείου Whitbread. Ύστερα από ακόμα δυο μυθιστορήματα που έτυχαν πολύ καλής υποδοχής από τους κριτικούς λογοτεχνίας, ο Κάλεντοφτ αποφάσισε να στραφεί στο αστυνομικό μυθιστόρημα και η επιτυχία ήρθε αμέσως. Το πρώτο βιβλίο με ηρωίδα τη Μάλιν Φορς απέσπασε επαίνους και σκαρφάλωσε στην κορυφή των μπεστ σέλερ, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 220.000 αντίτυπα στη Σουηδία, ενώ κυκλοφορεί σε άλλες εννιά χώρες.

Συγγραφέας : Kallentoft Mons
Μεταφραστής : Κονδύλης Γρηγόρης Ν.
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-496-885-8
Σελίδες : 564
Σχήμα : 19χ13
Κατηγορίες : Σουηδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές : Crime

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.