Ίμβρος: Μηνιαίο εγκυκλοπαιδικό περιοδικό 1947-1955

Περιγραφή
Η επανέκδοση του περιοδικού «Ίμβρος» έρχεται να συμπληρώσει την πλούσια και, ενδιαφέρουσα σειρά των εκδόσεων της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου.
Η έκδοση του περιοδικού «Ίμβρος» άρχισε τον Ιούνιο του 1947 και συνεχίστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 1955 με την επιμέλεια μιας ομάδας πνευματικών ανθρώπων του νησιού, οι οποίοι θεώρησαν την προσφορά τους αυτή, χρέος και καθήκον τους προς την πατρίδα.
Το περιοδικό αυτό αποτελεί πολύτιμη και διαχρονική συμβολή στη γνώση και τη μελέτη της φυσιογνωμίας της Ίμβρου. Οι συγγραφείς μέσα από την προσωπική τους διεισδυτική ματιά και ειδικότητα, καταθέτουν μοναδικά κείμενα με στοιχεία ιστορικής τεκμηρίωσης και λαογραφικής έρευνας συνοδευόμενα συχνά από σκίτσα, σχέδια και φωτογραφίες, αλλά και τις απαραίτητες βιβλιογραφικές παραπομπές.
Οι πολλές και ποικίλες πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα καθώς και τα συστατικά στοιχεία της πληθυσμιακής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης της εποχής, που καταχωρούνται στις ειδησεογραφικές σελίδες του, αποτελούν μοναδικά τεκμήρια, για να πλησιάσουμε άμεσα τον τόπο μας και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. […]
(από το προλογικό σημείωμα, Γιάννης Γιαννάκης)

Εκδότης : Εταιρία Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN :
Σελίδες : 582
Τόμος : 1
Σχήμα : 30χ22
Κατηγορίες : Περιοδικά – Ιστορία , Ίμβρος – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 72.56 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.