Έχει τιμή η Κωνσταντίνα;

Περιγραφή
Η Κωνσταντίνα είναι το έβδομο παιδί στα δέκα αδέλφια της οικογένειάς της. Μεγαλώνει και στα τρυφερά χρόνια της εφηβείας που αυτά είναι λίγο πριν τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 στη Ζάκυνθο θα γνωρίσει: Το κόστος που έχει η αγάπη και το νεανικό σκίρτημα του έρωτα!… Θα την κουρέψουν εξευτελίζοντάς την!… Θα την χτυπήσουν προκαταβολικά γιατί ξεχώριζε και την αγάπησαν!…
Κάτω από αυτές τις συνθήκες πάλεψε για την μόρφωση. Υπομένοντας τη μελαγχολία και τις παρεμβάσεις που έκαναν στην προσωπική της ζωή, στο σώμα και την ψυχή της!…
Ευτυχώς τα κατάφερε, προχώρισε μα δεν ξέχασε!!…Η Σοφία Δ. Ξένου Πιστόλα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Οι συνθήκες της παιδικής της ζωής δεν της επέτρεψαν να ασχοληθεί με τα γράμματα την ώρα που έπρεπε!
Παρά τις δυσκολίες όμως της δόθηκε η ευκαιρία χάρη στη δημιουργία του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Ζακύνθου να αποφοίτησει και τώρα παρακολουθεί το τμήμα Γραμματέων Νομικών Επάγγελματων στο ΙΕΚ Παναγούλας.
Η ποιητική της φλέβα όμως υπήρχε, και τη γνώριζαν μόνο ο δικοί της άνθρωποι. Το 1984 παντρεύτηκε και ασχολήθηκε με το εμπόριο και τη φωτογραφία. Απέκτησε τρία παιδιά. Ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο, το νησί της που υπεραγαπά.

Συγγραφέας : Ξένου – Πιστόλα Σοφία Δ.
Εκδότης : Μπάστας
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-7418-72-7
Σελίδες : 77
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.