Έρωτος ένεκεν

Περιγραφή
Ερωτικό
Το φιλί μας
κατάργησε τα χρώματα
της χαραυγής και της δύσης.
Το φιλί μας
γέμισε τον ουρανό και την ψυχή μου
απ’ άκρη σ’ άκρη- από χρυσάφι…Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και υπηρετεί, ως μέλος του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας. Διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στα τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, πολλές δε από τις ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά Περιοδικά. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην «Επιστημονική Επετηρίδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών» το άρθρο της με τίτλο «Ο θάνατος του Οδυσσέα. Από το Αρχαιοελληνικό Έπος στο Νεοελληνικό Θέατρο». Επίσης, στο Περιοδικό «Αιτωλικά» δημοσιεύτηκε πρόσφατα το άρθρο της με τίτλο «Ο έρωτας στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου».
Ασχολείται παράλληλα με τη σύγχρονη λογοτεχνία (πεζογραφία και ποίηση), με τη μετάφραση των έργων Γάλλων ποιητών και με τη φωτογραφία. Επίσης, αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.
Το 2007, εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Συμμετρία» η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Θυμάσαι;». Το «Έρωτος ένεκεν» είναι η δεύτερη εκδοθείσα ποιητική της συλλογή από τις εκδόσεις «Ζάθεον Πυρ».
Στον ιστότοπο www.palmografos.com. έχουν δημοσιευθεί, από το 2010 μέχρι σήμερα, 130 συνολικά άρθρα της σχετικά με την ποίηση (αρχαιοελληνική και νεοελληνική) και τη μουσική.

Συγγραφέας : Αργυροπούλου Γιόλα
Εκδότης : Ζάθεον Πυρ
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-9746-09-8
Σελίδες : 96
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.