Έρως 13

Περιγραφή
Ο έρωτας είναι απλώς μια λέξη μέχρι κάποιος να έρθει και να της δώσει ένα νόημα. Όταν συμβεί αυτό, η ζωή μας αλλάζει για πάντα. Είναι η κορυφαία επιθυμία του ανθρώπου, το πιο ισχυρό αντίδοτο απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο, το θάνατο.
Ο έρωτας είναι η άνευ όρων εκχώρηση στον Άλλον, το κομμάτι μας που παραχωρούμε σε μια άλλη ύπαρξη. Είναι εκείνο που κάνει μια ζωή άξια να βιωθεί, εκείνο που γεννά τα πιο έντονα συναισθήματα: χαρά, πόνο, ανάγκη, αγωνία.
Παρόλο που τον μοιραζόμαστε, άντρες και γυναίκες, συχνά τον βλέπουμε διαφορετικά. Άλλη η αντρική ματιά και άλλη η γυναικεία. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν γράφουμε γι’ αυτόν. Κι ο έρωτας είναι, μαζί με το θάνατο και την εξουσία, τα τρία βασικά θέματα της λογοτεχνίας.
13 αναγνωρισμένοι συγγραφείς γράφουν για τον έρωτα. Η αρσενική ματιά στην επιθυμία, στην εκχώρηση, στην αγάπη.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Ακρίβος Κώστας, Γλυκοφρύδης Γιώργος, Γρηγοριάδης Θεόδωρος, Δάνδολος Στέφανος, Κατσουλάρης Κώστας, Μαμαλούκας Δημήτρης, Μανιώτης Γιώργος Ν., Παπαθεοδώρου Θοδωρής, Σκαμπαρδώνης Γιώργος, Σταμάτης Αλέξης, Σφακιανάκης Άρης, Σωτάκης Δημήτρης, Τζαμιώτης Κωνσταντίνος Δ.
Επιμελητής : Τσιρούκη Χρυσούλα
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-453-906-Χ
Σελίδες : 254
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα – Συλλογές
Σειρές : Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.48 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.