Έργα

Περιγραφή
[…] Η εναρκτήρια αυτή σταχυολόγηση περιλαμβάνει τα ποιμαντορικά κείμενα του αειμνήστου, δηλαδή τις εγκυκλίους του, από την περίοδο 1974-1998 της αρχιερατείας του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού. Έχουν δε αυτές κατανεμηθεί σε εννέα κεφάλαια, ανάλογα με το ποιμαντικό περιεχόμενό τους. Έτσι, συναντούμε εγκυκλίους που αφορούν: 1. στο ιεραποστολικό έργο, 2. στην ιερατική μαρτυρία, 3. σε ζητήματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, και στο Πάσχα, 4. στα Χριστούγεννα, 5. στην αντιαιρετική δράση, 6. στην οικογένεια, 7. στη νεότητα, 8. σε θέματα ιστορικά και 9. σε διάφορα άλλα ποικίλου περιεχομένου.
Όλα αυτά τα κείμενα αποτελούν το απαύγασμα της πολυσχιδούς γνώσεώς του σε πλείστους τομείς του επιστητού, της συντακτικής και συγγραφικής του δεινότητας, αλλά κυρίως και πρωτίστως της ποιμαντικής του αγωνίας και φροντίδος για το ποίμνιό του· μιας φροντίδος της οποίας σήμερα εμείς γευόμεθα τους καλούς καρπούς, ιδιαιτέρως σε ό,τι έχει σχέση με τη λειτουργική τάξη, την επιμέλεια της λατρείας και την φροντίδα των ιερών ακολουθιών, για τα οποία ο αείμνηστος επεδείκνυε ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή. […]
(από τον πρόλογο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου)Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης), γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1939. Το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε το 1962, και το 1967 της Θεολογικής. Σπούδασε Βυζαντική Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και Πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί 9ετία ιεροκήρυξ και πνευματικός προϊστάμενος του εν Παλ. Φαλήρω Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επί 7ετία δε Γραμματέας της Ι. Συνόδου. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αριστούχος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών βιβλίων. Μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη το 1974. Την 28η Απριλίου 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου του 2008, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Συγγραφέας : Χριστόδουλος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
Επιμελητής : Επιφάνιος Σ. Οικονόμου Αρχιμανδρίτης
Εκδότης : Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-6775-38-0
Σελίδες : 758
Τόμος : 1
Σχήμα : 25χ18
Κατηγορίες : Θελογία, Ποιμαντική, Εκκλησιαστική ιστορία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.