Έργα

Περιγραφή
[…] Στον δεύτερο τόμο των “Έργων” του μακαριστού και εμπνευσμένου Πρωθιεράρχη, που κυκλοφορείται από τις εκδόσεις «Πέτρου Κυριακίδη”, συμπεριλαμβάνονται κείμενά του, τα οποία αναφέρονται σε θέματα Θείας Λατρείας.
Με τις επισημάνσεις του προς Ιερείς και Ιεροψάλτες επεδίωκε να ρυθμίσει θέματα Θείας Λατρείας με το επιβεβλημένο εκκλησιαστικό ήθος. Με την ιεροκανονική κατάρτισή του έδινε τις πρόσφορες και ενδεικνυόμενες λύσεις σε συχνά προβλήματα της ιερατικής διακονίας. Δίδασκε σε όλους το ιερατικό και λειτουργικό ήθος που απαιτεί η Λατρεία του Θεού.
Έφ’ όσον η Λατρεία του Θεού είναι το κέντρο της πνευματικής ζωής των πιστών και της Εκκλησίας, τα κείμενα του εμπνευσμένου Πρωθιεράρχη για την Θεία Λατρεία είναι το κέντρο της αρχιεπισκοπικής διακονίας τους.
Ο αναγνώστης ευχερώς θα διαπιστώσει ότι αποπνέουν την χάρι του Αγίου Πνεύματος και εκφράζουν με πιστότητα την μυστική θεολογία της Εκκλησίας μας για τον αγιασμό των πιστών και την δοξολογία του Τριαδικού Θεού.
(από τον πρόλογο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ)Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης), γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1939. Το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε το 1962, και το 1967 της Θεολογικής. Σπούδασε Βυζαντική Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και Πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί 9ετία ιεροκήρυξ και πνευματικός προϊστάμενος του εν Παλ. Φαλήρω Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επί 7ετία δε Γραμματέας της Ι. Συνόδου. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αριστούχος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών βιβλίων. Μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη το 1974. Την 28η Απριλίου 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου του 2008, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Συγγραφέας: Χριστόδουλος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
Επιμελητής: Επιφάνιος Σ. Οικονόμου Αρχιμανδρίτης
Εκδότης: Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN:
Σελίδες: 598
Τόμος: 2
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία – Λειτουργία και τυπικό, Εκκλησιαστική ιστορία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.08 €