Έξι πόλεις με βροχή

Περιγραφή
Παράξενο, μα ξαφνικά ήθελε να τον ρωτήσει για το ραντεβού του. Φοβόταν. Ήταν η πρώτη φορά. Κι αν τον απέρριπταν; Δεν θα το άντεχε. Την αγαπούσε με πάθος. Τις νύχτες πεταγόταν από το κρεβάτι, μπορεί να φώναζε και τ’ όνομά της ακόμα.
Κοντοστάθηκε κάνοντας πως κοιτάζει τη βιτρίνα με τα χειροποίητα ασημικά, ώσπου να τελειώσει το διάλογο ο παράξενος διαβάτης και να κλείσει την πόρτα.
“Συγνώμη. Πηγαίνω καλά για το Κάστρο;” ρώτησε τάχα δεν ήξερε.
“Δύσκολο δρόμο έχεις”, είπε ο άγνωστος σηκώνοντας σε αρνητική έκφραση τα φρύδια, σαν να έβλεπε κάτι μπροστά του. “Κάποτε…” έκανε χαμογελώντας λυπημένα και χάθηκε στο πρώτο σκοτεινό δρομάκι.
“Κάποτε;” αναρωτήθηκε. “Τι να σημαίνει άραγε;”
Έκανε ακόμα δυο βήματα και στάθηκε πάλι.
“Οι σημαδεμένοι έχουν χάρισμα”, του είχε πει κάποτε η μητέρα του… Ο Δημήτρης Χριστακόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Κοπάνη Ιωαννίνων όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε οικονομικά στην Αν. Βιομηχανική Θεσσαλονίκης και παιδαγωγικά στην Ακαδημία Τρίπολης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Δ.Δ.Ε. και εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Σπουδάζει βυζαντινή μουσική και συμμετέχει σε παραστάσεις με το “Θεατρικό Εργαστήρι” της Δ.Ο.Ε. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και από την Ένωση Λογοτεχνών Ελλάδας για κάποια έργα του (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, θεατρικό έργο, παραμύθια). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Συγγραφέας: Χριστακόπουλος Δημήτρης
Εκδότης: Γράμμα
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6808-17-3
Σελίδες: 112
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €