Ένα λεξικό σαν παραμύθι

Περιγραφή
Το «Ένα λεξικό σαν παραμύθι» είναι το πρώτο παιδικό λεξικό της σειράς «Τεγόπουλος – Λεξικά» και απευθύνεται στα παιδιά ακόμη και από την προσχολική τους ηλικία (4 ετών +). Είναι ένα πραγματικό λεξικό φτιαγμένο για να αγαπήσουν τα παιδιά τα λεξικά. Ιδανικό για να μάθει το παιδί να ψάχνει τις λέξεις, να καταλαβαίνει τις έννοιες και, το πιο σημαντικό, να εξοικειωθεί με τη γραπτή γλώσσα. Το αποτέλεσμα είναι ένας μαγικός κόσμος από λέξεις για να μαθαίνουν τα παιδιά και να χαίρονται οι μεγάλοι. Οι εικόνες του λεξικού είναι όσες και λέξεις. Είναι φτιαγμένες με καλαισθησία και φαντασία και βοηθούν το παιδί να καταλάβει τις έννοιες.
Κεντρικός ήρωας της εικονογράφησης του λεξικού είναι ένας ποντικός, ο Τρύφωνας. Όπως λέει και η Αλεξάνδρα Γαβρίλη που εικονογράφησε το λεξικό, ο Τρύφωνας είναι ένας ποντικός που δεν είναι σαν τους άλλους ποντικούς… «Του άρεσαν πολύ τα τυριά, τα βιβλία και οι περιπέτειες…» Κι έτσι «πήρε τη βαρκούλα του και ξεκίνησε να γνωρίσει τον κόσμο … Και όταν πίσω γύρισε με το καλό, λέξεις πια ήξερε σωρό, που στη σειρά τις έβαλε κι έφτιαξε ένα λεξικό σαν παραμύθι μαγικό, … του Τρύφωνα το λεξικό!»
– 300 λήμματα
– Ερμηνεύματα γραμμένα από έμπειρο λεξικογράφο σε γλώσσα κατανοητή στα παιδιά
– Πλούσια εικονογράφηση με κεντρικό ήρωα ένα συμπαθή στα παιδιά χαρακτήρα, τον ποντικό Τρύφων.

Συγγραφέας : Μανδαλά Βασιλική
Εικονογράφος : Γαβρίλη Αλεξάνδρα
Εκδότης : Αρμονία – Τεγόπουλος Λεξικά
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-7598-20-2
Σελίδες : 189
Σχήμα : 22χ17
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα – Λεξικά – Βιβλία για παιδιά
Σειρές : Τεγόπουλος Λεξικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.26 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.