Ένα ζουζούνι παραπάνω

0
(0)

Περιγραφή
Ένα ταξίδι στη ζωή του Δαρβίνου και τους προσωπικούς του προβληματισμούς. Ο Δαρβίνος από πολύ μικρή ηλικία προτιμούσε να μαζεύει σκαθάρια και γαιοσκώληκες, παρά να μελετάει τα μαθήματά του. Τελικά το ταξίδι του στο κόσμο των εντόμων τον οδήγησε στη διατύπωση της Θεωρίας της εξέλιξης, η οποία και άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον κόσμο και τον εαυτό μας.
Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για έναν από τους πιο σπουδαίους επιστήμονες που έζησαν ποτέ. Υπέροχη εικονογράφηση, ένα βιβλίο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών. (Έτος Δαρβίνου 2009)
Η Κάθριν Λάσκι ζει με το σύζυγο της στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Έχει γράψει πολλά εκπαιδευτικά βιβλία και μυθιστορήματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν βραβευτεί. Οι κουκουβάγιες τη γοήτευαν ανέκαθεν. Μερικά χρόνια πριν άρχισε να κάνει εκτεταμένη έρευνα για αυτά τα πουλιά και τη συμπεριφορά τους -τι τρώνε, πώς πετούν, πώς χτίζουν ή βρίσκουν τις φωλιές τους. Σκόπευε να γράψει κάποια μέρα ένα εκπαιδευτικό, εικονογραφημένο βιβλίο για τις κουκουβάγιες, με φωτογραφίες που θα τραβούσε ο σύζυγος της. Συνειδητοποίησε όμως ότι θα ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο, μιας και οι κουκουβάγιες είναι νυκτόβια ζώα και εντοπίζονται δύσκολα. Αποφάσισε λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο φαντασίας για έναν κόσμο όπου οι κουκουβάγιες μιλούν, σκέφτονται, ονειρεύονται και αναζητούν το πεπρωμένο τους στα φτερά της περιπέτειας…

Συγγραφέας: Lasky Kathryn
Μεταφραστής: Σβορώνου Ελένη
Εικονογράφος: Truman Matthew
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-455-604-5
Σελίδες: 48
Σχήμα: 29χ25
Κατηγορίες: Επιστήμονες – Βιβλία για παιδιά, Δαρβίνος – Θεωρία – Βιβλία για παιδιά, Επιστήμη – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Γνώσεις και Δραστηριότητες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.