Ένας Παντελής και μισός

Περιγραφή
Με μια νωχελική ηδυπάθεια, έτοιμη για τις πιο ακραίες συγκινήσεις, η Καίτη, πυρρόξανθη καλλονή, αναδεικνύεται σε πραγματική ιέρεια, διαταράσσοντας τις συμβατικές ισορροπίες στην ψυχή και στο μυαλό του Παντελή, που υποχωρεί πυροβολημένος.
Μέσα από ένα παιχνίδι πόκας, μια αναπαράσταση και μια συνάντηση δαιμονική, ο έρωτας, που έχει την τάση να διαφεύγει συνεχώς, υποβάλλει τη φαντασίωση και τη μυσταγωγία δημιουργώντας μια απρόσμενη ατμόσφαιρα ανατροπών και εντάσεων, όπου κανείς δεν ελέγχει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες, το έγκλημα προβάλλει σαν επιταγή, ενώ κάποια ληστεία γίνεται αφορμή μιας φιλίας που, ωριμάζοντας αργά, διασφαλίζει και καθορίζει την τελική μοιραία απόδραση.
Στο νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Καρτέρη, το γέλιο έχει την προτεραιότητα απέναντι σε μια κοινωνία που εμμένει στη σοβαροφάνεια και τη βαρβαρότητα.Ο Γιώργος Καρτέρης γεννήθηκε στην Ερεσό Μυτιλήνης και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε μαθηματικά.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: “Ήρθε και τ’ άλλο καλοκαίρι” (Αθήνα 1976), “Αγαλμάτων μεσιτείες” (Ίκαρος 1981), “Επιθέματα” (Περί τεχνών 1998).
Μετά το πρώτο του μυθιστόρημα “Υπό σκιάν” (Εστία 1992) κυκλοφόρησαν δύο συλλογές διηγημάτων, “Σημείο αφής” (Περί τεχνών 1994), “Στον αστερισμό του Κυνός” (Αμητός 1999) και τα μυθιστορήματα “Ένας Παντελής και μισός” (Εστία 1996), “Κάτσε καλά” (Εστία 2000), “Έρωτες στην άκρη” (Εστία 2003), “Ερωτευμένος τρομοκράτης” (Μελάνι 2008).. Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, ποιήματα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες.
Ο μονόλογος του “Στο τέρμα” απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και ανέβηκε από τη “Νέα σκηνή” του θεάτρου το Δεκέμβριο του 2004 με πρωταγωνιστή τον Τάκη Βαμβακίδη. “Το μπιφτέκι”, σε θεατρική ανάγνωση από τους μαθητές της σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς”, παρουσιάστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το Μάρτιο του 2011.
Το πρώτο του βιβλίο “Ήρθε και τ’ άλλο καλοκαίρι” τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ζει στις Σέρρες και εργάζεται ως καθηγητής.

Συγγραφέας: Καρτέρης Γιώργος
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-05-0727-9
Σελίδες: 350
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.57 €