Έλληνες λαός του πάθους

Περιγραφή

Παθιασμένοι οι Έλληνες, γενικώς. Οι ανθολογούμενοι εδώ είναι καθένας τους παθιασμένος και με κάτι διαφορετικό. Έννοιες, ιδέες, ιδανικά, φρονήματα, ενασχολήσεις, αντικείμενα. Πάθος για το οτιδήποτε διαθέτει ο ελληνισμός. Ο κοινός τόπος στις σελίδες αυτού του βιβλίου δεν είναι το “οτιδήποτε”, είναι το “πάθος”. Οι 80 “βιογραφούμενοι” Έλληνες καλύπτουν όλο το εύρος της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Οι ιδιότητες και τα επαγγέλματά τους δημιουργούν ένα φάσμα κατηγοριών: πολιτική, ιστορία, θρησκεία, τέχνες, αθλητισμός, εκπαίδευση, εμπόριο, επιχειρηματικότητα, επιστήμες, μυθολογία, μουσική, οικονομία, φιλοσοφία. Το 80 είναι ο αριθμός που στα αρχαία ελληνικά αντιπροσωπεύεται από το γράμμα “π”. Κι αυτό το γράμμα έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την έκδοση. Όλα τα ονόματα των επιλεγμένων προσώπων αρχίζουν από “π”. Και όλοι τους παρουσιάζονται μέσα από ακροστιχίδες, που ξεκινούν με τη λέξη “πάθος”. Το “Έλληνες, λαός του πάθους” καταλήγει να είναι ένα παιχνίδισμα στα χέρια του συγγραφέα του, μέσα απ’ το οποίο αποκαλύπτει το πάθος του με τους Έλληνες, το “π” και τις ακροστιχίδες. Κι ο αναγνώστης ενημερώνεται, διδάσκεται, ενίοτε ερεθίζεται από τις προσεγγίσεις, προβληματίζεται, συγκινείται. Ενδεχομένως και να παθιαστεί…

Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Πάτρα. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και το μάρκετινγκ. Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική (“Α.Σ.Ο.Ε..Ε.”), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (“Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών”), και Δημοσιογραφία (“Ηρόδοτος”) και από το 2008 είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του “Πανεπιστήμιου Αιγαίου” (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων).
Είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης “Τώρα για την Πάτρα”, ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας “Ρεφενέ”, εκ των εταίρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Πλήρωμα 94”, Αντιπρόεδρος του “Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών” και, από τον Ιανουάριο του 2011, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κειμένων για τις ομαδικές εκδόσεις: “40 Χρόνια κρυμμένος θησαυρός” (εκδόσεις Fresh Communications, Πάτρα 2006), “Τετράδια Ζεύξης” (εκδόσεις Το δόντι, 2009) και “Νότια Πελοπόννησος 1935-1950” (εκδόσεις Αλφειός – Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009). Έχει αρθρογραφήσει σε πλήθος εντύπων. Τελευταία στο περιοδικό “Υποβρύχιο” και στην εφημερίδα “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”.

Συγγραφέας: Ψωμάς Πέτρος
Εκδότης: Πικραμένος Γιάννης
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-6628-61-0
Σελίδες: 95
Σχήμα: 24×15
Κατηγορίες: Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.10 €