Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε καραβάκια στο Αιγαίο

0
(0)

Περιγραφή
Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε…”, “Χαράματα με το πρώτο λεωφορείο…”, “Αχ Μαρία…”, “Πάρε τον ηλεκτρικό…”, “Η Λούλα…”, “Το σκυλάκι το κανίς…”, “Η πεθερά…”, “Πολύ ωραίο στυλ…”.
Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛΟΓΟ) “ζωγραφίζει” στο βινύλιο, όπως σκιτσάρει και στις γελοιογραφίες του, σκηνές από την καθημερινή ζωή, μιμήσεις πράξεως τελείας, αποτυπώνοντας με σατιρική διάθεση την τραγικότητα της ύπαρξής μας.
Από τους αρτιότερους τεχνίτες του στίχου, έγραψε μερικά από τα λυρικότερα ελληνικά τραγούδια, ενώ από ένα διάστημα και μετά αφοσιώθηκε στο σατιρικό τραγούδι το οποίο και καθιέρωσε στον ελληνικό χώρο.
Ευτύχησε να δει τα τραγούδια του, σχεδόν στο σύνολό τους, να γίνονται πολύ μεγάλες επιτυχίες και να βρίσκονται στο στόμα και το μειδίαμα ανθρώπων όλων των ηλικιών.
Μέσα από το τρυφερό, παραπονιάρικο, ονειροπόλο και αυτοσαρκαζόμενο ανθρωπάκι, βασικό ήρωα των στίχων και των σκίτσων του, αναδεικνύεται ο Άνθρωπος με Α Κεφαλαίο.
Σκοπός της σειράς “Έλληνες Στιχουργοί” είναι να γνωρίσει το κοινό το έργο τους και κυρίως να καταδειχθεί η αξία του στίχου “στο χαρτί”, αφού απαλλαγμένος από το φορτίο της μελωδίας και της ερμηνείας, αποκαλύπτει τη δική του δυναμική και προβάλει την αυτονομία του.Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛΟΓΟ) γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελοιογραφίες του από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror, Sunday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει ατομικές εκθέσεις με γελοιογραφίες και συμμετείχε και σε ομαδικές. Τελευταία έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί της Αθήνας με ζωγραφικά έργα.
Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους για τραγούδια. Αργότερα μέσα στη δεκαετία του ’70 καθιέρωσε το γελοιογραφικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έκανε με μεγάλη επιτυχία για τον Θέμη Ανδρεάδη. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει τα τραγούδια του και ο ίδιος.

Συγγραφέας: Λογοθέτης Γιάννης
Υπεύθυνος Σειράς: Κουρκουνάκης Σπύρος
Εκδότης: Παπαϊωάννου
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8292-17-4
Σελίδες: 333
Σχήμα: 25χ17
Κατηγορίες: Τραγούδια, Ελληνικά
Σειρές: Έλληνες Στιχουργοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.14 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.