Άρωμα Κρήτης

Περιγραφή
Το βιβλίο μου “Άρωμα Κρήτης” ξεκίνησε να γράφεται για να δώσει στον αναγνώστη ένα είδος διαλόγου με τη μητέρα μου. Έτσι κι ο αρχικός τίτλος του βιβλίου ήταν “Διάλογος με τη μητέρα”. Καθώς όμως η γραφή του προχωρούσε στάθηκε αδύνατο να μη γίνει και μία αρχειακή περιδιάβαση στο ανέκδοτο υλικό που διαθέτω αφ’ ενός για να συμπληρωθούν τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στο βιβλίο μου “Η μάνα μου, η Κρήτη”, αφ’ ετέρου για να “μιλήσει” περισσότερο η μητέρα και ο κόσμος της που είναι γεμάτος “άρωμα Κρήτης”.
Τα απαντητικά μου κομμάτια που παρεμβάλλονται, φωτίζοντας κάπως την εσωτερική πορεία της “κόρης-συγγραφέως” δεν αποτελούν την ολοκληρωτική απάντηση σ’ αυτόν τον διάλογο με τη μάνα. […]
Αυτά τα οποία πρωτοπαρουσιάζω εδώ, ίσως αρκούν για την συμπλήρωση διορθώσεων χαρακτήρων που περιγράφονται, καταστάσεων ή και λανθασμένων πληροφοριών για γεγονότα. Ακόμα χρησιμοποιούνται εδώ κατάλοιπα από το αρχείο Βικτωρίας Καλοκαιρινού-Καπετανάκη, και από αυτά της οικογένειας Μίνωα Ησυχάκι πατέρα της μητέρας μου.
(από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Γεννήθηκε στην Αθήνα λίγα χρόνια πριν απ’ τη γερμανική κατοχή, τρίτο παιδί της οικογένειας του ακαδημαϊκού Βάσου Κριμπά και της Αριστέας Καλοκαιρινού – Ησυχάκη. Σπούδασε στη Γενεύη χημεία και ειδικεύτηκε στη βιοχημεία. Μετά από δύο χρόνια δουλειάς στο Βιοχημικό Εργαστήριο του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου κι άλλα δεκαπέντε σαν Πανεπιστημιακή βοηθός, συνταξιοδοτείται κι εγκαταλείπει οριστικά τη χημεία. Από το 1971 δημοσιεύει σε λογοτεχνικά περιοδικά και χάρις στην ενθάρρυνση του άντρα της, Πέτρου Παπαδάτου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εκδίδει 15 ποιητικά βιβλία και 19 βιβλία πεζού λόγου (μυθιστορίες, πεζογραφήματα, διηγήματα, ιστορήματα, νουβέλες, προσωπικές αφηγήσεις, κ.ά.). Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ανθολογίες και περιοδικά. Έλαβε μέρος στο 6ο Διεθνές Κρητολογικό συνέδριο 1986 στα Χανιά, με ανακοίνωση ανέκδοτου ιστορικού υλικού. Επίσης, έχει μεταφραστικό έργο.

Συγγραφέας: Παπαδάτου Βικτωρία
Εκδότης: Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-385-486-7
Σελίδες: 326
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €