Άπαντα

0
(0)

Περιγραφή
Ο δωδέκατος τόμος των Απάντων του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν περιέχει έργα που γράφτηκαν από τον Απρίλη 1929 έως τον Ιούνη 1930.
Περιλαμβάνονται ντοκουμέντα που αφορούν την καθοδηγητική δράση του Ι. Β. Στάλιν από την περίοδο σύγκλησης της Ολομέλειας της ΚΕ του ΠΚΚ (Μπ.) του Απρίλη 1929 έως και το 16ο Συνέδριο του ΠΚΚ (Μπ.) (26 Ιούνη -13 Ιούλη 1930).
Πρόκειται για την περίοδο στην οποία το μπολσεβίκικο κόμμα και το κράτος της εργατικής τάξης ξεδίπλωσε την πολιτική “ολομέτωπης γενικής επίθεσης του σοσιαλισμού” στο πλαίσιο του πρώτου πεντάχρονου πλάνου.
Βασικό στοιχείο της περιόδου ήταν η όξυνση της ταξικής πάλης, αφού τέθηκε στην ημερήσια διάταξη η εξάλειψη των καπιταλιστικών σχέσεων στην αγροτική παραγωγή.
Το κείμενο με τίτλο “Για τη Δεξιά Παρέκκλιση στο ΠΚΚ (Μπ.) της ΕΣΣΔ” αποτελεί ομιλία του Ι. Β. Στάλιν που εκφωνήθηκε στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΚΚ (Μπ.) της ΕΣΣΔ στις 22 Απρίλη 1929.
Η ομιλία αυτή έγινε σε μια περίοδο που το ΚΚ (Μπ.) προσανατολιζόταν στο ξεπέρασμα της ΝΕΠ (Νέα Οικονομική Πολιτική), την άνοδο της σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης της χώρας μέσα από την υλοποίηση του πρώτου Πεντάχρονου Πλάνου, στην ανάπτυξη του κινήματος της κολεκτιβοποίησης στην αγροτική παραγωγή στη βάση της εκμηχάνισης της και της εξάλειψης των κουλάκων (καπιταλιστών γης) ως τάξης. Σχετική απόφαση είχε παρθεί από το 15ο Συνέδριο του ΚΚ (Μπ.) το 1927 που εξάγγειλε την κολεκτιβοποίηση της αγροτικής οικονομίας. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Stalin Josif Vissarionovich
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-451-121-1
Σελίδες: 469
Τόμος: 12
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σοσιαλισμός, Πολιτικές επιστήμες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.50 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.