Άμυνα σε ευθεία γραμμή

Περιγραφή
Η Άμυνα σε Ευθεία Γραμμή με ζώνη είναι η τακτική αγώνος που κατεξοχήν χρησιμοποιήθηκε από τις εθνικές ομάδες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στην Κορέα και στην Ιαπωνία το 2002. Η αμυντική αυτή επιλογή είναι το θέμα του νέου βιβλίου ” Άμυνα σε Ευθεία Γραμμή” το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Salto.
Μέσα στις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου του Θ. Σαββίδη αναλύεται αρχικά η τακτική, ο διαχωρισμός της στο ποδόσφαιρο, η σημασία που έχει στον αγώνα και ο τρόπος προπόνησης της τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Ακολουθούν τα ποδοσφαιρικά συστήματα και οι παραλλαγές τους μέσα από τους αγώνες ενώ στη συνέχεια αναπτύσσεται η άμυνα σε ευθεία γραμμή. Αυτό αφορά τις βασικές γνώσεις αυτής της άμυνας, την εφαρμογή της καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με ένα κεφάλαιο που είναι χρήσιμο στην πράξη και αφορά στις πρακτικές εφαρμογές στο γήπεδο.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βοηθητικό εγχειρίδιο για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου στον τομέα της τακτικής. Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά ή και ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, προπονητές, σπουδαστές, παίκτες καθώς και όλους τους παράγοντες και τους φιλάθλους που έχουν ή επιδιώκουν κάποια σχέση με το άθλημα.
Ο Θεόδωρος Σαββίδης γεννήθηκε το 1965 στην Πετριά Ν. Πέλλας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον “Αετό Σκύδρας”. Αργότερα έπαιξε ως ερασιτέχνης και ημιεπαγγελματίας, σε διάφορες ομάδες στην Ελλάδα και Γερμανία. Σπούδασε στο διεθνολογικό τμήμα του Πάντειου Πανεπιστημίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μονάχου. Εκεί θα πάρει το δίπλωμα του προπονητή ξεκινώντας από το μικρό δίπλωμα για τις παιδικές ομάδες, ερασιτεχνικό και τέλος επαγγελματικό στην Κολωνία. Από το 1999 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως προπονητής στην εφηβική ομάδα U19 της TSV 1860, Munchen (ομάδα Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο Μόναχο).

Συγγραφέας: Σαββίδης Θεόδωρος
Επιμελητής: Κούρτη Έφη
Εκδότης: Salto
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-278-120-3
Σελίδες: 184
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.64 €