Άλλο κόρη… άλλο γιος!

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τα επιχειρήματα της διαμάχης για τη χειραφέτηση των γυναικών, για την απαλλαγή τους από τις προκαταλήψεις και τα παραδοσιακά ταμπού, για την αποτίναξη των κοινωνικών περιορισμών και για το δικαίωμά τους σε μια ανεξαρτησία δράσης που σέβεται τη διαφορετικότητά τους.
Η ιστορία των κοριτσιών από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας δεν είναι μια απλή ιστορία, αλλά το χρονικό της προετοιμασίας τους για τη ζωή της γυναίκας σε μια αντροκρατούμενη κοινωνία.
Η ιδέα ότι τα κορίτσια και τα αγόρια θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες είναι σχετικά καινούρια. Ο δρόμος, όμως, προς την πραγματική ισότητα των φύλων ήταν και είναι μακρύς. Η Βίμπκε φον Τάντεν τον αφηγείται με τη μεγάλη πείρα της ως ιστορικού και μυθιστοριογράφου αλλά και με το άχτι του αρχέγονου θηλυκού που δεν αντέχει την υποκρισία του αδιόρθωτα σεξιστικού μας κόσμου. Το βιβλίο της δείχνει πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η ιστορία, ακόμα κι εκεί όπου δε διαπραγματεύεται μεγάλα συμβάντα και μεγάλες μορφές, αλλά την απλή, φυσιολογική ζωή.

Συγγραφέας: Thadden Wiebke von
Μεταφραστής: Κόφφα Μαρτίνα
Εικονογράφος: Göbel Dorothea
Εκδότης: Φυτράκης Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-535-329-6
Σελίδες: 206
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γυναίκα, Κορίτσια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.40 €