Άγρια ζώα

Περιγραφή
Ανεξαρτήτως από το αν μιλάμε για τους κόκκινους αμμόλοφους της Ναμίμπια, για τη ζούγκλα του Αμαζονίου, για το μεγάλο κοραλλιογενές φράγμα ή για τις αχανείς εκτάσεις πάγου στους πόλους, η φύση διέπεται από απαράβατους νόμους, οι οποίοι αφορούν αποκλειστικά την επιβίωση. Δεν υφίσταται διάλογος μεταξύ θηράματος και θηρευτή, ενώ η ζωή μπορεί να τελειώσει μέσα σε μια στιγμιαία έκρηξη αναγκαίας αγριότητας. Η σαβάνα αντηχεί συχνά από τις κραυγές κάποιου νεαρού γκνου που πέφτει θύμα των λιονταριών, ενώ η μητέρα του παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει.
Την επόμενη ημέρα, όμως, θα είναι το μικρό της λέαινας αυτό που θα κινδυνεύει και η ίδια αυτή που θα υποφέρει. Σε αυτόν τον κόσμο, η επιβίωση συχνά εξαρτάται από επιτυχημένες στρατηγικές για τον έλεγχο μιας περιοχής, για την κυριαρχία σε μια ομάδα ή από την ικανότητα να υπερασπιστείς τη ζωή ή τους απογόνους σου. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι, απλοί και οι ίδιοι παντού – σαν ένα είδος παγκόσμιας γλώσσας.
(Βαλέρια Μανφέρτο ντε Φαμπιάνις)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Banfi Cristina M., Bardelli Giorgio G., Ildos Angela S., Monteath Colin, Peraboni Cristina, Petretti Francesco, Recchi Alberto Luca, Schiavo Rita Mabel
Μεταφραστής : Θεοδωρακάκης Μάριος
Φωτογράφος : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : De Fabianis Valeria Manferto
Υπεύθυνος Σειράς : Αστρινάκη Άννα
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-19-0136-1
Σελίδες : 736
Σχήμα : 16χ16
Κατηγορίες : Ζώα – Φωτογραφικά λευκώματα
Σειρές : Cube Book

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.37 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.