Άγονοι (;) πειραματισμοί στην εκπαίδευση

Περιγραφή
Το βιβλίο πραγματεύεται το θεσμό των Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ο οποίος υλοποιείται στην Ελλάδα από το σχολικό έτος 2010 – 2011 και βασίζεται στη φιλοσοφία του Ολοήμερου Σχολείου. Με το θεσμό αυτό επιχειρείται η αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και η μετατροπή του σε ένα «Νέο Σχολείο» το οποίο θέτει στο επίκεντρο το μαθητή.
Με κριτική ματιά, προτάσεις, αλλά και στέρεο θεωρητικό υπόβαθρο ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μπούργος επιχειρεί μια συνολική μελέτη του θεσμού, καταθέτοντας συμπεράσματα αλλά και προτάσεις για τη μελλοντική μελέτη του θέματος.Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι διπλωματούχος διετούς μετεκπαίδευσης γενικής αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και διπλωματούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εργάζεται ως δάσκαλος στο νομό Ηλείας και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του σχετίζονται με τους τομείς της εκπαιδευτικής πολιτικής, των σχολικών προγραμμάτων και της ιστορίας της εκπαίδευσης.

Συγγραφέας : Μπούργος Ιωάννης
Εκδότης : Το Δόντι
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-9772-27-7
Σελίδες : 210
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.