Άγιον Όρος

Περιγραφή
Ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Στις απόκρημνες πλαγιές και τα πυκνά δάση του Άθωνα επιβιώνει αναλλοίωτος για περισσότερα από 1.000 χρόνια ο ιστορικός κόσμος του ορθόδοξου μοναχισμού. Παμπάλαια μοναστήρια με μνημειακή αρχιτεκτονική, επιβλητικά τείχη και πύργοι, αρσανάδες, κελιά με πέτρινους τρούλλους που ξεφυτρώνουν σχεδόν παντού μέσα από την πυκνή βλάστηση, συνήθειες από άλλες εποχές και ένα σιωπηλό πλήθος από μαυροντυμένους καλόγερους, οι οποίοι μοιάζουν εκπληκτικά με τις ασκητικές μορφές στις τοιχογραφίες των ναών τους.
Η επίσκεψη του ταξιδιώτη – προσκυνητή στο μεγαλείο της Αθωνικής πολιτείας είναι ένα από τα ωραιότερα και πολυτιμότερα ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος στην Ελλάδα.
Μετά από πρόσφατη επιτόπια έρευνα και εκτενή μελέτη των πηγών, η Road παρουσιάζει στους απαιτητικούς περιηγητές ένα σύγχρονο και εύχρηστο ταξιδιωτικό οδηγό του Αγίου Όρους, με όλα τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία, χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο Άγιο Όρος.Ο Αντώνης Ιορδάνογλου γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Τελειώνοντας το Λύκειο έκανε το πρώτο του μεγάλο ταξίδι μέχρι το Ηράκλειο στην Κρήτη, όπου και έμεινε για να σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο. Μέχρι να πάρει το πτυχίο του είχε οργώσει με τη μοτοσυκλέτα του όλο το νησί. Μετά από σπουδές γραφιστικής στη σχολή Βακαλό και μετά από άλλα χιλιόμετρα ταξίδι στην Ελλάδα, ξανακατέβηκε στην Κρήτη, όπου δούλεψε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στη Σητεία και αρθρογραφούσε παράλληλα στην κρητική εφημερίδα “Ο Πολίτης”. Σήμερα μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χαρτογραφικά χιλιόμετρα, είναι ο επικεφαλής χαρτογράφος της Road.

Συγγραφέας: Ιορδάνογλου Αντώνης
Επιμελητής: Ψημένος Στέφανος Γ.
Εκδότης: Road Εκδόσεις Α. Ε.
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-8481-46-5
Σελίδες: 125
Σχήμα: 23χ12
Κατηγορίες: Άγιο Όρος – Ιστορία, Ταξίδια και περιηγήσεις – Οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.33 €