Άγιον Όρος

0
(0)

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό προσφέρει στον αναγνώστη είκοσι κείμενα – για το Άγιον Όρος, συλλεγμένα από τον αειθαλή λειμώνα της υπερχιλιόχρονης αγιορείτικης πνευματικότητας, ιστορίας, τέχνης και παράδοσης.
Τα περισσότερα κείμενα είναι αποσπάσματα από την εκπομπή του συγγραφέα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε τον τίτλο: “Άγιον Όρος. Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του”. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης συνεντεύξεις, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα άρθρα, καθώς και ομιλίες του συγγραφέα, της παρελθούσας δεκαετίας.
Πρόκειται για ένα πνευματικό οδοιπορικό σ’ έναν κόσμο έξω από τον κόσμο, σ’ ένα Όρος Άγιο, που στις κοιλάδες και τις χαράδρες του έχει οργανωθεί εδώ και χίλια διακόσια χρόνια, μία πολιτεία, ανθρώπινη μεν, αλλά με ουράνιο προσανατολισμό.
Το Άγιον Όρος, το λέει και τ’ όνομά του, είναι τόπος αγιασμένος. Η ζωντανή παρουσία της Αθωνίτισσας Θεοτόκου και οι ασκητικοί αγώνες των οσίων Αγιορειτών πατέρων κάμνουν κάθε γωνιά του, τόπο θεοφάνειας. Ο σύγχρονος προσκυνητής, βηματίζοντας στο Άγιον Όρος, τον τόπο και την ιστορία του, το αισθάνεται αυτό και ψηλαφεί την παρουσία του Θεού σε κάθε του βήμα. Χρήσιμος συνοδοιπόρος του σ’ αυτή την αναζήτηση ψυχής, ευχόμαστε να φανεί το βιβλίο αυτό.

Συγγραφέας: Πατάπιος Μοναχός Καυσοκαλυβίτης
Εκδότης: Ιερά Καλύβη Αγίου Ακακίου. Σκήτη Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 618-80352-0-1
Σελίδες: 328
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ραδιοφωνικά προγράμματα, Άγιο Όρος – Προσωπικές αφηγήσεις
Σειρές: Αγιορείτικος Λόγος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.57 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.